Juris Jurašs brīvprātīgi pievienojies Ukrainas spēkiem

Juris Jurašs brīvprātīgi pievienojies Ukrainas spēkiem
Foto: Twitter/ Ukraine 4 Freedom

Latvijas 13. Saeimas deputāts, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs (JKP) brīvprātīgi devies aizstāvēt Ukrainu, vēsta ukraiņu portāls “portal.lviv.ua”.



“Juris Jurašs saprot, ka Ukraina šajā karā aizsargā ne tikai sevi, bet visu pasauli. 13 gadus vadījis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, reāli par korupciju ieslodzījis augstākās korumpētās amatpersonas, tai skaitā Latvijas dzelzceļa vadītāju uz 20 gadiem. Cilvēks ar visaugstākajiem morāles principiem,” par Jurašu izteicies Ļvovas dzelzceļa rajona brīvprātīgo teritoriālās aizsardzības formējumu vadītājs Igors Vasjuņiks.

Viņš norādījis, ka politiķis jau ir ieradies Ukrainā un dodas uz Kijevas galveno mītni kā drošības konsultants. “Viņš vēlas cīnīties. Ar tādiem draugiem – Ukraina uzvarēs! Un tagad mums ir jāstāv blakus un jāpalīdz mūsu ukraiņu karavīriem,” norādīja Vasjuņiks.

Ukraiņu portāls ziņo, ka Jurašs vēlas nolikt deputāta mandātu, bet pagaidām viņš to vēl nav izdarījis. Vēl otrdienas rītā viņš attālināti novadīja Juridiskās komisijas sēdi.

Ar JKP saistītais Oskars Muksimovs mikroblogošanas vietnē “Twitter” apstiprina, ka Jurašs ir Ukrainā, bet nezina, vai viņš noliks mandātu.




Ar JKP saistītais Oskars Muksimovs mikroblogošanas vietnē “Twitter” apstiprina, ka Jurašs ir Ukrainā, bet nezina, vai viņš noliks mandātu.

Kā aģentūrai LETA apliecinājis “Konservatīvo” līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, Jurašs šādi nav rīkojies slavas nolūkos vai arī ņemot vērā 14.Saeimas vēlēšanu tuvošanos. “Absolūti viņa privāto un morālo īpašu dēļ pieņemts lēmums,” piebilda Bordāns.

Ņemot vērā drošības apsvērumus, Bordāns nevarēja komentēt, kādas konkrēti funkcijas Jurašam Ukrainā uzticētas un vai viņš pievienojies Ukrainas bruņoto spēku jaundibinātajam Starptautiskajam teritoriālās aizsardzības bataljonam. Tāpat nav zināms, cik ilgi deputāts plāno uzturēties Ukrainā.

Vaicāts par ieroču lietošanas prasmēm, ministrs atbildēja, ka Jurašam ir bijusi ļoti liela pieredze operatīvajā darbā un viņa darbošanās šajā jomā ir publiski redzama CV.

Jurašs ir savulaik beidzis Latvijas Policijas akadēmiju un vairākus gadus bija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs.



Avots