«Forbes» aprēķinājusi, cik dolāru lielus zaudējumus nodarījusi Ukrainas armija, iznīcinot Putina kara tehniku

«Forbes» aprēķinājusi, cik dolāru lielus zaudējumus nodarījusi Ukrainas armija, iznīcinot Putina kara tehniku
Foto: defenceview.in

Ukrainas armija nedaudz vairāk kā nedēļās laikā iznīcinājusi Krievijas kara tehniku vairāk nekā trīs miljardu dolāru vērtībā, vēsa žurnāla “Forbes” Ukrainas redakcija.



Pēc Ukrainas Ģenerālštāba datiem, no kara sākuma 24.februārī līdz 4. martam Ukrainas armija iznīcinājusi 1902 ienaidnieka tehnikas vienību.

Saskaņā ar 4. marta datiem, krievi zaudējuši 33 lidmašīnas, 37 helikopterus, 251 tanku un 939 bruņutransportierus. “Forbes” visas šīs tehnikas vērtību lēš zem trim miljardiem dolāru. Papildu šīm tehnikas vienībām iznīcināts vēl daudz citas tehnikas, ieskaitot lielgabalus, raķešu iekārtas, automobiļus un zenītartilēriju.

Iznīcināto tanku vērtība sasniedz miljardu dolāru, bruņutransportieru – 600 miljonus, lidmašīnu un helikopteru – 1,1 miljardu.




Tās ir aptuvena aplēses, “Forbes” tehnikas vienības cenu ņēmis no atvērtiem avotiem. Piemēram, tanka cena tiek lēsta uz četriem miljoniem dolāru, par tādu cenu Krievija piegādāja tankus Alžīrijai 2006. gadā.

Pašlaik nav zināms, kādas lidmašīnas Ukrainas armija notriekusi. Starp Krievijas izmantotajām lidmašīnām ir Su-25, kas maksā 11 miljonus dolāru, Su-30 – 33 miljonus, Su-34 – 36 miljonus dolāru. Ukrainas spēki arī notriekuši divas lielās desanta lidmašīnas Il-76, kas katra maksā 86 miljonus dolāru.



Avots