Aldis Gobzems nedrīkstot uzņemt ukraiņu ģimeni. Ukraiņiem palīdzēt var tikai pareizie.

Aldis Gobzems nedrīkstot uzņemt ukraiņu ģimeni. Ukraiņiem palīdzēt var tikai pareizie.
Foto: Ieva Ābele/Saeima

Es nedrīkstot, tas ir tik nepieņemami, kā es atļāvos nelietis ko tādu pateikt. Ukraiņiem palīdzēt var tikai pareizie.

 

Aldis Gobzems:

Pirms nu jau daudziem gadiem es uzrakstīju rakstu, kurā aicināju latviešiem mīlēt Latvijas krievus un krieviem latviešus. Ui, kā es dabūju. Tautas nodevējs. Kaut gan es tikai aicināju mīlēt vienam otru, aicināju būt draudzīgiem. Toreiz ticēju, ka var saliedēt tautu.

2013.gadā es atteicos no visiem naudas projektiem un uzņēmos piedzīt kompensācijas Zolitūdes lietā. Es tās piedzinu. Tas prasīja gadus, simtiem tiesas sēžu un entās negulētās naktis. Lielākās kompensācijas valsts vēsturē. Vienīgais, ko saņēmu, ir samazgas. No tiem, kuri pirkstu ap pirkstu nav apsituši šajā lietā.

2018.gadā es pilnībā atteicos no savas labi apmaksātās karjeras, lai savu dzīvi ziedotu politikai, tas ir, cilvēkiem. Kā esmu teicis iepriekš – par divīti. Atklāju visādas shēmas un nevienā balsojumā nekad neesmu nobalsojis pret tautu. Protams, vienīgais, ko saņēmu – samazgas un represijas. Samazgas no tiem, kuri ne no kā nav gatavi atteikties. Represijas no tiem, kuri jūtas apdraudēti.

2020.gadā un 2021.gadā, riskējot ar kriminālatbildību un daudziem jo daudziem sodiem, biju vienīgais, kam bija drosme vest cilvēkus masveida akcijās, lai izmainītu valsti. Vienīgais, ko saņēmu, ir samazgas un sodus. Samazgas no tiem, kuri nav gatavi riskēt ar to pašu. Sodus no tiem, kuri citiem atļauj to, kas opozīcijai aizliegts.

 

Tagad es parūpējos par saviem bērniem. Bērnu ārste, uzsveru – bērnu ārste!!!, tviterī mani nosauc par atkritumu. Fašistiskāk un naidpilnāk principā nav iespējams. Bet tā tagad ir norma, tā drīkst. Var uzgavilēt.

Nesen piedāvāju uzņemt ukraiņu ģimeni, es nedrīkstot, tas ir tik nepieņemami, kā es atļāvos nelietis ko tādu pateikt. Ukraiņiem palīdzēt var tikai pareizie. Tie, kuri ietinas karogos un taisa selfijus personīgajām pr akcijām. Tie paši tagad ieraksta video par saliedēšanos, kaut gan viņu izpratnē saliedēties arī nozīmē tikai trula pr akcija, jo saliedēties visus neaicina. Piemēram, tas, ka Gobzems savu bērnu nākotni neredz nolaistajā Rīgā un Latvijā ar izglītības sistēmu, kurai šobrīd nav nākotnes, izraisa sajūsmu, jo viens konkurents varbūt būs mazāk :). Viņi aicina saliedēties paši sevi savā tusiņā, nevis visus. Fake un izlikšanās, kā vienmēr.

Cilvēkiem ir zelta zivtiņas atmiņa. Pavicini karodziņu un tas, kā divus gadus nīcināja visus biznesus ārā, ir aizmirsts. Uzdirs Gobzemam un uzreiz Latvija uzplaukst. Aklums par netīrību, bedrēm un nolaistību arī piemetas, ja skaļi bļauj par naidniekiem (proti, piemēram, mani).

Toties mums ir visvairāk tautasdziesmu. Varbūt pat vairāk kā bedres Rīgā. Varbūt vairāk kā tumšie un pamestie logi. Varbūt vairāk kā izbraukšie no valsts. Varbūt.
Ko ar to visu vēlos pateikt – vakar, kā katru dienu, nejauši satiku latviešus. Mūsu tautieši ārpus valsts ir daudz, skanēja pirmais teikums no pretimnācēja.
Cilvēki turpinās aizbraukt, ja apriesiet visus un vienmēr. Cilvēki turpinās aizbraukt, ja palicējiem būs zelta zivtiņas atmiņa.

Un toreiz pirms daudziem gadiem, kad uzrakstīju, ka jādzīvo draudzīgi, es no sirds ticēju tautas saliedēšanas idejai. Šodien es domāju – tikai liela nelaime būs zāles. Un no sirds ceru, ka vairums attapsies pirms tam. Atteiksies no saviem televizoru vai līdzīgiem bezsmadzeņu radījumiem paredzētajiem dieviem un sajutīs, ka šādi dzīvot vairs nevar. Ka jāmainās. Visiem.

Ekrānuzņēmumi no Alda Gobzema Telegram konta: