Uz «Eirovīziju 2022» dosies grupa «Citi zēni»

Foto: ekrānuzņēmums Yotube.com

Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova 2022” finālā biļeti pārstāvēt Latviju starptautiskajā “Eirovīzijas” dziesmu konkursā, kas šogad norisināsies Itālijā, ieguvusi grupa “Citi zēni” ar dziesmu “Eat Your Salad”.



“Uzvara ir gods, iespēja un atbildība vienlaikus! Gods tikt nominētiem pārstāvēt Latviju, iespēja parādīt Latvijā radītu mūziku milzīgai auditorijai, atbildība – ievest Latviju Eirovīzijas finālā. Mēs tam jūtamies gatavi, ceram to arī nodemonstrēt,” teic “Citi zēni”.

“Mūsu trumpis ir enerģija, jaunība un degsme parādīt pasaulei, uz ko esam spējīgi. Lai gan dziesma jau guvusi panākumus ārpus Latvijas, mēs neplānojam apstāties pie sasniegtā. Tikai kalnu virsotnēs ir saule, un mēs esam gatavi kāpt līdz galam,” norāda grupas dalībnieki.

Godpilno otro vietu ieguva Aminata ar dziesmu “I’m Lettting You Go”, bet trešo – grupa “Bujāns” ar “He, She, You & Me”.

Ceturtajā vietā ierindojās Miks Galvanovskis ar “I’m Just a Sinner”, piektajā – Elīna Gluzunova “Es pabiju tur”, sestajā – “Mēs jūs mīlam” ar “Ritch Itch”, septītajā – “Bermudu divstūris”ar “Bad”, astotajā – “Inspo” ar “A Happy Place”, devītajā “Raum” ar “Plans”, desmitajā – Linda Rušeniece ar “Pay My Own Bills”, bet vienpadsmitajā vietā Miks Dukurs ar dziesmu “First Love”.

Ļaudis sociālajos tīklos iepriekš apsprieda konkursa norisi un priekšnesumus.

Finālā skatītāju īsziņu un telefonbalsojuma rezultātus saskaitīja kopā ar žūrijas balsojuma rezultātiem.

Konkursa “Supernova” mērķis bija atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā.

Izlozē noskaidrots, ka 2022.gada Eirovīzijā Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 10.maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Krievija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12.maijā, fināls – 14.maijā.



Avots