Karalienei Elizabetei savs platīna jubilejas šampanietis (foto)

Karalienei Elizabetei savs platīna jubilejas šampanietis (foto)
Foto: Reuters/ScanPix

Tuvojoties 70. Lielbritānijas valdīšanas gadskārtai, karaliene Elizabete II devusi akceptu arī svētku īpašajam dzirkstošajam dzērienam. Platīna jubilejas sveicēji varēs godam pacelt glāzi par karalienes veselību!



Bekingemas pils angļu dzirkstošais vīns nāk no “Royal Collection Trust” (RCT), kas ir karaliskās mājsaimniecības labdarības departaments un ir “atbildīgs par karaliskās kolekcijas aprūpi”. Ikviens suvenīrs, kas šeit tiek pārdots, ir pašas karalienes Elizabetes II apstiprināts.

Saskaņā ar RCT sniegto informāciju, uz dzēriena etiķetes ir attēlots īpaši veidots dizains, kas balstīts uz karalienes iniciāļiem un tērpu izžuvumiem, kas valkāti kronēšanas dienā. “EIIR” burtus ieskauj zeltainas olīvu lapas un kviešu vārpas, kas simbolizē mieru un pārpilnību.




Foto: publicitātes

Pats vīns ir tapis no Chardonnay, Pinot Noir un Pinot Meunier vīnogu maisījuma, kas audzēts Kentā un Rietumsaseksā, un “tam ir vilinoši bagātīga un medaini citrusaugļu, balto persiku garša un salds garšvielu aromāts”, teikts RCT paziņojumā.

Vīnu var baudīt kā aperitīvu, un tas īpaši sader ar nobriedinātu angļu Čedaru. Tas arī lieliski papildina jūras veltes, krabjus vai langustus.

700 mililitru pudele maksā 46,50 eiro.



Avots