Bila Geitsa nelāgais paziņojums par jaunu pandēmiju

Bila Geitsa nelāgais paziņojums par jaunu pandēmiju
Foto: EPA/Scanpix/LETA

Microsoft dibinātājs Bils Geitss, uzstājoties ikgadējā Minhenes drošības konferencē, brīdināja, ka tuvākajā nākotnē cilvēci var sagaidīt jauna pandēmija, kas nebūs saistīta ar koronavīrusu, bet būs vēl sliktāka, ziņo CNBC.



Pēc Geitsa teiktā, Covid-19 pandēmija pasaulē atkāpjas – samazinās risks saslimt ar smagām slimības formām un samazinās mirstība, kā arī ievērojama daļa iedzīvotāju jau ir ieguvusi imunitāti pret slimību vakcinācijas vai pārlimošanas dēļ.

Tajā pašā laikā tas viss nepalīdzēs cilvēcei pasargāt sevi no jauna posta, kas neliks gaidīt – pēc miljardiera domām, nākamās pandēmijas cēlonis būs zinātnei līdz šim nezināms patogēns.




Mums būs vēl viena pandēmija. Nākamreiz tas būs cits patogēns, ”sacīja Geitss.

Vienlaikus viņš pauda pārliecību, ka valstu kopīgie centieni, kas vērsti uz veselības aprūpes sistēmas attīstību, var palīdzēt cilvēcei tikt glābtai.

Geitss arī mudināja valdības ieguldīt medicīnas tehnoloģijās un mēģināt saīsināt jaunu vakcīnu radīšanas laiku līdz 6 mēnešiem.

“Izmaksas par sagatavošanos nākamajai pandēmijai nav tik lielas. Ja būsim racionāli, tad nākamreiz pandēmiju pārvarēsim ātrāk,” pauda Geitss.



Avots