Video: Olgas Rajeckas ieskats 60. gadu dzimšanas dienā! Mīļotais uzdāvina baltu kabrioletu (117 foto)

Video: Olgas Rajeckas ieskats 60. gadu dzimšanas dienā! Mīļotais uzdāvina baltu kabrioletu (117 foto)
Foto: Mārtiņš Ziders

7. janvārī lustīgi un sirsnīgi apaļo dzimšanas dienu savās mājās Bukultos atzīmēja Latvijas estrādes leģenda Olga Rajecka. Un, kā izrādās, no sava vīra Ivo Bankava jau pērn saņēmusi varenu dāvanu – baltu kabrioletu.



Tā kā epidemioloģiskie noteikumi lielāku pulcēšanos pieļauj vien ārā, pieskaņojoties situācijai, Olga Rajecka, neraugoties uz sniegu un salu, jubilejas svinēšanu izlēma organizēt kā dārza svētkus.

Viena jubileja, divas ballītes

Gatavošanās viesu uzņemšanai sākās jau iepriekšējā dienā, un, kā pastāstīja gaviļnieces vīrs Ivo Bankavs, riktēšanās ilgusi līdz pat naktij. Šajā laikā iekārtota svinību vieta pajumtē, proti, šovasar uzceltajā garāžā, kur pie sienām salikti gadu gaitā saglabātie plakāti un afišas no koncertiem, kuros uzstājusies Olga Rajecka. Sagatavota arī skaņas aparatūra un apgaismojuma tehnika – prožektori, laternas un gaismas virtenes, kā arī salikti galdi. Lai ne saimniekiem, ne viesiem nebūtu jārūpējas par piedalīšanos mielasta gatavošanā, zupas vārīšanai uz ugunskura nolīgts pavārs.

Lai nepārkāptu pulcēšanās ierobežojumus, viesus Olga Rajecka, posusies draudzenes mākslinieces Elitas Patmalnieces darinātā siltā un košā mētelī, uzņēma pa divām kārtām – pirmie sapulcējās ap pulksten 16, bet nākamie tika aicināti ierasties pulksten 19, kad pirmie sveicēji jau bija devušies prom. Uz svētku galda bija gan ķilavmaizes ar olu, gan karsta kafija un karstvīns. Draugi no Valmieras bija atveduši restorānā “Rātes vārti” gatavotās izsmalcinātās kanapē maizītes; galdā celts tika arī kliņģeris un vērienīga torte. Visu vakaru tika atskaņoti Olgas Rajeckas izpildīto dziesmu ieraksti, kam daudzi sanākušie labprāt dungoja līdzi.

No vīra frēzijas un balts kabriolets

No vīra Ivo jubilejas rītā Olga saņēma savus vismīļākos ziedus – skaistu un smaržīgu frēziju pušķi. Arī saaicinātie viesi pēcāk ieradās gan ar krāšņiem ziediem, gan īpaši pārdomātām dāvanām. Netrūka arī dziesmotu pārsteigumu. Piemēram, aktieris Rihards Lepers Olgai dāvāja privātu priekšnesumu, ģitārspēles pavadījumā grandiozi “noraudams” “Canción del Mariachi” no filmas “Desperado” skaņu celiņa. Otrajā svinēšanas cēlienā dziesmotu priekšnesumu kādreizējai novadniecei sniedza arī dziedātāja Aija Andrejeva-Aišpure kopā ar vīru mūziķi Jāni Aišpuru. Dzīrēs netrūka ne šampanieša, ne deju, ne smieklu un dziesmu. Svinības noslēdzās ar skanīgu kopīgu sadziedāšanos un krāšņu jubilejas uguņošanu.

Olga Rajecka dzimšanas dienā bija lieliskā noskaņojumā. Viņa tik smēja, kad kāds no viesiem ierodoties paziņoja, ka pēc pieciem gadiem jubilāre varēs iet pensijā. “Nu ļaujiet, ak, ļaujiet nu vēl man kādu gadiņu padziedāt!” smēja gaviļniece, kura apaļo jubileju atzīmēs, no aprīļa līdz pat septembrim dodoties vērienīgā koncertturnejā pa visu Latviju.

Neskaitāmi sveicēji, pasniedzot Olgai puķes un dāvanas, vēlēja viņai turpināt ziedēt. Arī dziedātājas laulātais draugs Ivo Bankavs teic, ka Olga ir brīnišķīga un perfekta it visā – kā iekšējās, tā ārējās izpausmēs, un viņai “nekādus papildinājumus vai uzlabojumus nevajag!”

Savu mīlestību un gādību vīrs Ivo Olgai apliecināja jau pusgadu pirms apaļās jubilejas, proti, vasarā, uz kāzu dienas 7. gadskārtu uzdāvinot dziedātājas sapņu auto – baltu automašīnu ar nolaižamo jumtu. Par to aizvien sajūsmā ir ne tikai Olga Rajecka, bet arī viņas vīra Ivo septiņgadīgais dēls Edvards Bankavs, kas ikdienā bieži uzturas tēva un Olgas mājoklī un kopš mazotnes Rajecku mīļi sauc par Ļaļīti.

Žurnālam “Kas Jauns” puika atzina: “Baltais kabriolets ir labākā un foršākā mašīna, kādā es savā dzīvē jelkad esmu braucis un vizinājies!” Dzimšanas dienā tēta dzīvesbiedrei Edvards sacīja daudz laba vēlējumu, tostarp stipru veselību, daudz prieka un koncertu. “Pārējo, ko gribēju teikt, es aizmirsu… Bet visvairāk es vēlu, lai izdotos mūsu drīzumā kopīgi plānotais ceļojums uz lielajiem kalniem Austrijā,” nopietni noteica Latvijas estrādes zvaigznes gados jaunākais sveicējs.



Avots