Sparģeļi, avokado un pat rozes – 6 produkti, kas vairos seksualitāti

Sparģeļi, avokado un pat rozes – 6 produkti, kas vairos seksualitāti
Foto: Unsplash

Visos laikos un kultūrās cilvēki ir meklējuši un mēģinājuši atrast brīnumlīdzekli, ar kuru varētu pievilināt iekāroto personu un vienlaikus pavairot savu seksualitāti. Gandrīz droši var apgalvot, ka nav tādu augu un dzīvnieku valsts produktu, kas nebūtu pārbaudīti šajā jomā, tomēr mode mainās, vieni brīnumlīdzekļi iegrimst aizmirstībā, citi nāk to vietā. Ir arī tādi, kas savas pozīcijas saglabā gadu simtiem un vēl ilgāk.



Piedāvājam sešus augu un dzīvnieku valsts produktus, kas tiek uzskatīti par vieniem no spēcīgākajam afrodiziakiem.

Rozes un kokosrieksti

Par visspēcīgāko erotisko simbolu gadu simtiem un vēl joprojām uzskata rozi. Agrākos laikos rozes allaž ir smaržojušas, ziedi bez smaržas radīti tikai tad, kad sāka baidīties no alerģijām.
Rožu eļļa un ziedlapiņu esences ir lieliskas erotiskās noskaņas radītājas, vienīgi jāatrod katram visiedarbīgākā smaržas koncentrācija.

Kā zināms, no rožu ziedlapiņām gatavo desertus, dzērienus, ievārījumus, ar cukurotām ziedlapiņām rotā kūkas un saldos ēdienus, arī marcipānu.

Gandrīz tikpat liela nozīme kā rozei mīlestības jomā ir arī Seišeļu salās augošajiem jūras kokosriekstiem. Augļa forma vien rosina seksuālas fantāzijas, tāpēc tajos platuma grādos tas kalpo par nepārprotamu zīmi.

Austeres

Par vienu no visspēcīgākajām delikatesēm (ja ne pat par visspēcīgāko), kas stimulē vēlmes, uzskata austeri. Taču ar vienu bet – tā iedarbojas tikai uz vīriešiem, kā apgalvo zinātnieki. Austerēs koncentrēts liels daudzums olbaltumvielu un cinka, kas vīriešos veicina seksuālā hormona veidošanos. Taču tas nav viss – vieniem lielākā vai mazākā mērā seksuālās fantāzijas rosina austeru izskats pats par sevi, bet citiem – veids, kā austeri dabū laukā no vāka, proti, izsūkšana vai izstrēbšana (kā nu kurš to dara).

Tomāti

Tomāti ilgu laiku tikuši dēvēti par mīlestības un paradīzes āboliem – iespējams, tāpēc, ka to liktenis bijis gaužām raibs un tiem nācies stāties pretī visdažādākajiem aizspriedumiem – no absolūtas noliegšanas un nolādēšanas līdz pat kaislīgai dievināšanai. Mūsdienās par tomātu spēju veicināt seksuālo potenci zinātnieki daudz vis nerunā – vieni saka, ka erotiskās izjūtas pastiprina viss, kas ir sarkans, citi apgalvo, ka tomātiem tomēr esot līdzīga iedarbība kā austerēm.

Sparģeļi un tam līdzīgie

Ne velti apgalvo, ka vissvarīgākais seksuālais orgāns ir smadzenes – bez fantāzijas nenotiek nekas, arī labs sekss ne. Vācu zinātnieki noskaidrojuši, ka vidējais eiropietis – vīrietis, jautāts par uzbudinošiem produktiem, pirmām kārtām jūsmo par austerēm, toties sievietes – par sparģeļiem. Tāda pati idejiskā iedarbība formas dēļ, izrādās, ir arī melnsaknei un dažam labam gurķu veidam.
Savukārt Dienvidamerikā viens no galvenajiem afrodīzijiem skaitās avokado – arī savas formas dēļ. Tur to, starp citu, dēvē arī par “sēklinieku maisu”.

Šokolāde

Šķiet, ka tikpat “sarežģīta” baudviela, kā savulaik skaitījās tomāti, mūsdienās ir šokolāde. Vieni zinātnieki apgalvo, ka runas par šokolādi kā seksuālo dziņu stimulētāju ir pilnīgas blēņas, savukārt citi iebilst, ka šajā jomā nav neviena iedarbīgāka līdzekļa kā vien tikai šokolāde, kas piepilda visus sapņus un vēlmes.



Avots