VIDEO: Pirmklasniece uzbrūk skolotājai, saskrāpē, sakož, saspārda, izsit plecu..

VIDEO: Pirmklasniece uzbrūk skolotājai, saskrāpē, sakož, saspārda, izsit plecu..
Foto: ekrānšāviņš no video

Baložu pilsētas vidusskolas 1. klases audzēkņu vecāki ir nobažījušies par savu bērnu drošību mācību iestādē. Klasē ir agresīva meitene, kurai trīs nedēļu laikā bijušas trīs nopietnas agresijas lēkmes. Kad klases audzinātāja centusies viņu atturēt, lai neuzbrūk bērniem, pati tikusi pie zilas acs, izsista pleca, sasitumiem, skrāpējumiem, kodumiem.



Pirmklasniece bez redzama iemesla mācību stundas laika kļūstot agresīva. Klasesbiedru vecāki raizējas, ka viņu bērniem varot tikt nodarīti miesas bojājumi. Klases audzinātāja jau nopietni cietusi, aizsargājot bērnus.

Pirmklasnieka tētis

21. septembrī 1. klases skolniece bez jebkāda iemesla mācību stundu laikā kļuva vardarbīga pret klases audzinātāju un klasesbiedriem. Dusmu lēkmē meitene izdeva šņācošas skaņas, spārdīja klases audzinātāju, koda, skrāpēja. Klases audzinātāja lūdza pārējiem bērniem meitenei netuvoties, centās pasargāt bērnus.
Dienu vēlāk, 22. septembrī, klases audzinātāja arī šajā reizē cieta no skolnieces spērieniem, sitieniem, kodumiem, skrāpējumiem. Meitene bija nevaldāma un nogrūda klasesbiedru tik spēcīgi, ka viņš nokrita atmuguriski uz grīdas. Pirmklasnieci izdevās nomierināt vien, kad atsaukti papildspēki, ieradusies skolas medmāsa.

Bērnu vecāki stāsta, klases audzinātājas rokas asiņojušas no agresīvās pirmklasnieces kodumiem, sitieniem, skrāpējumiem. Agresijas lēkmes meitenei bijušas arī iepriekš, sākušās jau septembra otrajā nedēļā.

Skolēna mamma

Meitene rāva aiz matiem klasesbiedrus, aizskāra un sita. Kamēr skolotāja bija pie tāfeles ar muguru pret klasi, meitene dusmu lēkmē sabojāja visas puķes, kas bija uz palodzes. Kad viņa kļūst agresīva, viņa metas virsū kā zvērs, šņāc, ārdās, sit. Tas atkārtojas. Žēl skolotājas, ar kuru mūsu bērniem izveidojās ļoti labs kontakts. Klases audzinātāja pēc notikušā diemžēl grib pārtraukt darba attiecības. Par agresīvo meiteni laikus informējusi skolas vadību, kura rīkojas kūtri. Tikmēr mūsu bērni sāk noslēgties, viņiem ir bail, negrib iet uz skolu. Mēs, vecāki, nezinām, kā pasargāt savus bērnus?! Nav algoritmu, un mēs jūtamies bezspēcīgi.

“Bez Tabu” sazinās ar skolas direktori.

Vita Broka
Baložu pilsētas vidusskolas direktore

Es labprāt izvairītos no situācijas komentēšanas. Jūs varat rakstīt, skola nekomentēja.

Spēks, ar kādu uzbrukusi pirmklasniece, esot bijis pārdabisks, un notikums atstājis dziļu iespaidu uz cietušo skolotāju. Viņai bijusi tikai viena doma, galvenais, lai neciestu bērni. Rezultātā klases audzinātājai ir sasitumi, kodumi, nobrāzumi, zila acs, izsists plecs.

Jau bērnudārzā minētā meiteni esot izrādījusi dusmas un agresiju, fiziski savainojusi bērnus. Kādam mazulim pat esot šūtas brūces.

“Bez Tabu” sazinās ar cietušo skolotāju. No intervijas televīzijas kameras priekšā viņa atsakās, jo darba līgums to liedz.

“Bez Tabu” notikušo gadījumu izklāsta Izglītības un zinātnes ministrijā un Izglītības kvalitātes valsts dienestam. Lai nodrošinātu bērnam drošu vidi, saskaņā ar MK noteikumiem agresīvo bērnu var izolēt citā telpā, kur tiek nodrošināta mācību vielas apguve speciālista klātbūtnē, taču ne ilgāk kā vienu dienu. Agresijas lēkmēm var būt dažādi iemesli, tostarp veselības traucējumi, taču, ja bērna vecāki nepiekrīt, ka bērnam ir nepieciešama medicīniskā palīdzība, tad skolai neesot tiesību to uzspiest.
Ja bērnu drošība skolā ir apdraudēta un mācību iestādes pūliņi to novērst nevainagojas panākumiem, tad ir jāaicina pašvaldības un policijas pārstāvji, bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas speciālists, bāriņtiesas pārstāvis un kopā ar mācību iestādes vadību jālemj par risinājumu.

Baložu vidusskolas pirmklasniecei pēc notikušajām agresijas epizodēm pašlaik esot mājmācība, kamēr tiks saņemts pedagoģiski medicīniskās komisijas slēdziens. Bērnu vecākiem tas gan nemazinot satraukumu, jo agri vai vēlu meitene atgriezīsies mācību iestādē. Gatavi pat mainīt skolu saviem bērniem.

[presto_player id=19725]



Avots