Baltinavā ar Covid-19 saslimuši tikai divi vakcinētie, klātienes mācības liegtas

Baltinavā ar Covid-19 saslimuši tikai divi vakcinētie, klātienes mācības liegtas
Foto: izglitiba.rta.lv

“Valdības vadītājs Krišjānis Kariņš ziņās teica, ka tā ir nevakcinēto slimība, nu, gluži tā nav. Pie mums vakcinācijas līmenis ir labs, mums vairāk nekā 80% darbinieku ir vakcinēti. Mūsu mazajā Baltinavā es šobrīd zinu jau divus gadījumus, kur saslimuši vakcinētie,” LTV raidījumā “Dienas ziņas” teica Baltinavas vidusskola direktors Imants Slišāns.



Visā Latvijā trešdien, 1. septembrī, pēc ilga pārtraukuma Zinību dienas svētkos klātienē tikās skolēni, studenti un viņu pedagogi, tomēr Baltinavas vidusskolā līdz septembra vidum mācību process būs organizēts attālināti, liecina Latgales televīzijas sagatavotais sižets. Šāds lēmums ir pamatots, jo, veicot siekalu testus, Covid-19 konstatēts septiņiem skolēniem un pedagogiem. Par to, kā mācību gads sācies citās izglītības iestādēs, atbildīgie dienesti gan plašāk varēs informēt nākamnedēļ.
Laukumā pie Baltinavas vidusskolas ir kluss. Svinīgā Zinību dienas klases stunda notiek attālināti, bet visiem satikties kopā būs iespējama vien pēc divām nedēļām.

“Sveiciens visiem Zinību dienā! Šodien 1. septembris un mūsu skolai tas nav tāds, kāds ir apkārtējām. Tas ietekmē gan mācību procesu, gan to psiholoģisko noskaņojumu, tā ir spriedze, papildus slodze visiem – vecākiem, skolotājiem, bērniem,” sacīja Baltinavas vidusskolas direktors Imants Slišāns.

Baltinavas vidusskola gan pavasarī bija viena no retajām, kas mācību gadu noslēdza klātienē, šobrīd skolas pārstāvji aicina būt saprotošiem un ievērot valstī noteikto kārtību kā attālināti, tā mācoties uz vietas.

“Šorīt gāja rezultāti un mums ir parādījušies vēl ir daži pozitīvi Covid-19 rezultāti. Vakar ziņās valdības vadītājs Krišjānis Kariņš teica, ka tā ir nevakcinēto slimība, nu, gluži tā nav. Pie mums vakcinācijas līmenis ir labs, mums vairāk nekā 80% darbinieku ir vakcinēti. Bet mūsu mazajā Baltinavā es šobrīd zinu jau divus gadījumus, kur saslimuši vakcinētie,” teica skolas direktors.

Ja vēl pirms dažām dienām bija nolemts mācības organizēt daļēji attālināti, tad tagad kopā ar Baltinavas ģimenes ārsta prakses dakteri, Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologiem un novada vadību nolemts, ka līdz 10. septembrim attālināti mācīsies visi.

“Jāpiesit pie koka, mums šobrīd plāns ir – līdz 10. septembrim mācās attālināti, pirms tam atkal visi nodod testus gan darbinieki, gan audzēkņi, un tad, ja viss labi, mēs klātienē atgriežamies 13. septembrī, pirmdien. (..) Daudzi darbinieki kļuva par kontaktpersonām. Šajā gadījumā – drošība pirmajā vietā,” teica Slišāns.



Avots