VIDEO: Lielbritānijā māte publicē acīm nepieņemamu video, kurā redzama viņas naktsklubā sazāļotā meita

VIDEO: Lielbritānijā māte publicē acīm nepieņemamu video, kurā redzama viņas naktsklubā sazāļotā meita
Foto: ekrānuzņēmums no video youtube.com/@flowsnet.com

Lielbritānijā, Eseksā, kāda 18 gadus veca jauniete, atpūšoties naktsklubā, tikusi sazāļota. Viņas mamma sociālajos tīklos publicējusi videomateriālu, kurā redzams, kādas sekas paliek pēc sazāļošanas, ziņo medijs “Sky News”.



18 gadus vecā Mailija Taplina pirmo reizi pēc pilngadības sasniegšanas devās baudīt naktsdzīvi. Viņai un dažiem viņas draugiem naktsklubā “Moo Moo” bija pasūtīti tikai pāris dzērieni. Vēlāk kāds vīrietis, ar kuru Mailija bija iepriekš sarunājusies, piedāvāja viņai dzērienu, pēc kura iedzeršanas viņai pēkšņi kļuva tik slikti, ka viņa nespēja vairs parunāt un pastaigāt.

“Es iedzēru tikai pāris malkus, jo tas bija stiprs dzēriens un man nepatīk tāda tipa dzērieni. Pēc 10 minūtēm es devos uz smēķēšanas zonu kopā ar saviem draugiem. Tas bija brīdis, kad es sajutos slikti. Es sāku just, ka man paliek karsti, tāpēc pateicu draugiem, ka došos ārā paelpot svaigu gaisu,” stāsta Mailija.

“Man gaitenī palika tik slikti un es nevarēju vairs normāli redzēt, kā arī vairs nejutu savas rokas. Es sapratu, ka ar mani kaut kas nav kārtībā, es centos runāt, taču spēju tikai pamurmināt kaut ko.

Mani draugi pazvanīja manai māsai un vēlāk mani aizveda uz slimnīcu,” turpina Mailija.

“Viņai paveicās, ka viņai ir tik lieliski draugi, kuri viņu aizveda uz slimnīcu, jo bez viņiem sekas varēja būt pavisam citādākas. Tas bija visbriesmīgākais skats, kādu es jebkad esmu redzējusi. Mēs nevēlamies, lai citi kaut kam tādam ietu cauri,” stāsta Mailijas māte Klāra.

Māte norāda, ka slimnīcas pārstāvjiem ir aizdomas, ka viņas meita sazāļota ar divām dažādām narkotikām.

“Mēs vēlamies visus informēt, lai izglītotu jaunās meitenes vai jebkuru citu cilvēku. Ja tas izglābs kaut vai vienu cilvēku no šīs nežēlīgās darbības, tad tas būs bijis vērts, lai dalītos,” saka māte.

“Naktskluba īpašnieks bija ļoti laipns. Viņš mani sazvanīja, lai noskaidrotu visu sīkāk un sacīja, ka viņš sazināsies ar policiju. Es ar šo dalos, lai cilvēki būtu piesardzīgāki, nevis, lai sabojātu kluba reputāciju,” turpina māte.

Mailija piebilst: “Es nevienam nenovēlu kaut ko tādu. Nekad dzīvē neesmu jutusies tik nobijusies. Tagad domāju divreiz par iešanu kaut kur atpūsties. Man par to ir kauns, jo nevienam šādi nevajadzētu justies!”

“MooMoo” naktskluba pārstāvji aicina visus apmeklētājus vērst uzmanību uz saviem dzērieniem, kā arī neatstāt tos nepieskatītus.

Eseksas policijas pārstāvji skaidro, ka sazāļoti dzērieni var iedarboties pāris minūšu laikā.

“Labākais veids, kā pasargāt sevi un savus draugus no sazāļošanas, ir nekad nelietot dzērienu, kas nav pagatavots jūsu acu priekšā. Nekad neatstājiet dzērienu nepieskatītu, pat ne uz brīdi. Ja tas garšo aizdomīgi, tad nedzeriet to,” ziņo policija.

“Ja tu vai tavi draugi sāk justies slikti, tad jums uzreiz vajag doties pēc medicīniskās palīdzīgas. Kad jūs dodaties naktsdzīvē, jūs nezināt, kādus cilvēkus jūs varat satikt, tāpēc vienmēr esat piesardzīgi. Ja parādās kāds izteikti draudzīgs vai uzmācīgs cilvēks, kurš piedāvā jums dzērienu, esat uzmanīgi,” turpina policija.

Eseksas policijas pārstāvji ziņo, ka no 2016. līdz 2020. gadam tikuši fiksēti 200 gadījumi, kuros bijusi darīšana ar sazāļotiem dzērieniem.

“Ir vairāki iemesli, kāpēc dzēriens varētu tikt sazāļots – no “izjokošanas” līdz pat apzagšanai vai seksuālam uzbrukumam. Lielākā daļa cietušo ziņo par šādiem gadījumiem, taču pastāv varbūtība, ka liela daļa neziņo, jo viņiem ir atmiņas traucējumi vai kauna sajūta,” ziņo policijas pārstāvji.



Avots