Lūk, cik izmaksāja LTV komandējumi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm

Lūk, cik izmaksāja LTV komandējumi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm
Foto: REUTERS/SCANPIX

Latvijas Televīzijas (LTV) 14 cilvēku komandas došanās uz vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā izmaksājusi 72 938 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja LTV pārstāve Anita Jansone.



“Mēs reklāmas pauzē runājām, ka jāiztiek bez rupjībām, bet es bez rupjībām nevarēšu – mērkaķi!” emocijas neslēpa Šadurskis.

Viņš norāda, ka arodbiedrības līderi grib izpatikt sabiedrības vairākumam.

Viņa sacīja, ka 11 no visiem 14 LTV komandā esošajiem cilvēkiem devās uz olimpisko spēļu sākumu, bet trīs spēļu komentētāji pievienojās vēlāk – uz konkrēto sporta veidu komentēšanai nepieciešamo periodu.

Akreditācija olimpiskajām spēlēm ir bezmaksas. 16 987 eiro tika iztērēti par aviobiļetēm, komandējuma dienas naudas atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem veidoja 21 350 eiro, bet naktsmītnes LTV komandai izmaksāja 34 601 eiro.

Jansone uzsvēra, ka LTV komanda mitinās organizatoru noteiktā epidemioloģiski drošā ekonomiskās klases viesnīcā.

Kā ziņots, jūlija beigās pēc kontakta ar Covid-19 slimnieku lidmašīnā uz Tokiju četri LTV komandas dalībnieki uz laiku nonāca pašizolācijā, sociālajā tīklā “Instagram” vēstīja LTV žurnālists Dāvids Ernštreits, kurš pats bija viens no pašizolācijā nonākušajiem.

Visi četri gan bija vakcinēti pret Covid-19, turklāt veiktie testi viņiem bija negatīvi.

Jansone aģentūrai LETA iepriekš stāstīja, ka pašizolācija bija jāievēro Ernštreitam, kā arī operatoram Raivo Freimanim un diviem tehniskiem speciālistiem.



Avots