Levits, Kariņš, Pavļuts un citas amatpersonas trešdienas protesta mītiņiem uzmanību nav pievērsušas

Levits, Kariņš, Pavļuts un citas amatpersonas trešdienas protesta mītiņiem uzmanību nav pievērsušas
Foto: la.lv

Lai gan trešdienas protesti bija plašākie kopš pandēmijas sākuma, kas pēc Valsts policijas aplēsēm bija pulcējuši aptuveni 4000 cilvēkus, bet pēc organizatoru domām, vēl plašākas tautas masas, līdz pulksten 9.15 no rīta neviena no valsts augstākajām amatpersonām nebija komentējusi vai kā savādāk paudusi savu nostāju par vakardienas notikumiem.



Trešdienas vakarā pie Ministru kabineta ēkas, Brīvības pieminekļa un Rīgas pils tuvumā cilvēki sāka pulcēties vairākas stundas pirms piketa sākuma laika. No Brīvības pieminekļa cilvēki devās piketēt pie pils, tad pie Brīvības pieminekļa un Ministru kabineta. No sākuma pāris simti, bet uz protesta akcijas oficiālo sākumu ap plkst. 20, saplūstot abām protestētāju grupām, to skaits jau bija lēšam ap pāris tūkstošiem. Valsts policija vakar vakarā informēja, ka protestētāju skaits bija aptuveni 4000, politiķis Aldis Gobzems ir pārliecināts, ka cilvēku ir bijis vairāk.

Ne vakar vakarā, ne arī šorīt neviena no valsts augstākajām amatpersonām nav komentējusi vakardienas notikumus, vai paudusi savu nostāju. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece vakara pulksten 23.12 savā “Facebook”kontā dalījās ar Saeimas ziņu par nelegālās migrantu plūsmas apturēšanu. Valsts prezidents Egils Levits vakar “Facebook” ir dalījies ar ierakstu, kā apmeklē bioloģisko saimniecību “Karotītes”, premjera Krišjāņa Kariņa svaigākais ieraksts sociālajā tīklā “Facebook” ir bijis pirmdien par Afganistānu. Arī mikroblogošanas vietnē ‘Twitter” nav šo amatpersonu ierakstu par vakardienas notikumiem.



Avots