Video: “Vienotības” Šadurskis – Mērkaķi! Jebkurš, kurš atsakās vakcinēties, ir maigs terorists – pašnāvnieks

Video: “Vienotības” Šadurskis – Mērkaķi! Jebkurš, kurš atsakās vakcinēties, ir maigs terorists – pašnāvnieks
Foto: LETA

Jebkurš, kurš strādā saskarsmē ar citiem un atsakās vakcinēties, ir maigs terorists-pašnāvnieks, komentējot Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) aicinājumu Saeimu nepieļaut nevakcinētu darbinieku atlaišanu no darba, televīzijas RīgaTV 24 raidījumā “Preses klubs” sacīja Rīgas domes JV frakcijas vadītājs, bijušais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.



“Mēs reklāmas pauzē runājām, ka jāiztiek bez rupjībām, bet es bez rupjībām nevarēšu – mērkaķi!” emocijas neslēpa Šadurskis.

Viņš norāda, ka arodbiedrības līderi grib izpatikt sabiedrības vairākumam.

“Manā uztverē jebkurš cilvēks, kura darba pienākumos ietilpst kontaktēšanās ar citiem cilvēkiem, ja viņš nav vakcinēts, tad viņš ir tāda maigs terorists – pašnāvnieks.

Viņš riskē ar savu dzīvību un viņš riskē ar visu to cilvēku dzīvībām, ar kuriem viņš kontaktējas.

Līdzīgi kā terorists, kad viņš uzspridzina savu ierīci, viņš pats aiziet bojā un aiziet bojā viņam nezināmi cilvēki apkārt. Tikai šeit tas notiek lēnām un varbūt ne tik briesmīgi, bet toties ilgstoši,” skarbs bija politiķis.

Viņaprāt, ja arodbiedrības līderi distancēsies, liela nelaime nebūs, bet distancēties no skolotāja un medicīnas darbinieka ir ļoti grūti.

“Man ir ļoti grūti distancēties no skolotāja, no bērnudārza audzinātāja, no sociālā darbinieka, no medicīnas darbinieka. Man ir ļoti grūti distancēties no pircējiem lielveikalā, kas staigā man apkārt. Man ir ļoti grūti distancēties no kasiera lielveikala kasē un policista. Godīgi sakot, tā ir bezatbildība no arodbiedrības līderu puses,” norādīja bijušais izglītības un zinātnes ministrs.



Avots