Kāpēc vakcinēties, ja tāpat rudenī visus aizsūtīs mājās? Par piespiedu vakcināciju un valdības kļūdām

Kāpēc vakcinēties, ja tāpat rudenī visus aizsūtīs mājās? Par piespiedu vakcināciju un valdības kļūdām
Foto: ekrānuzņēmums no video

“Valdība pieļauj ļoti daudz kļūdu,” runājot par ieceri atsevišķām profesijām ieviest obligāto vakcināciju, televīzijas RīgaTV 24 raidījumā “Preses klubs” sacīja Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.



“Mēs reklāmas pauzē runājām, ka jāiztiek bez rupjībām, bet es bez rupjībām nevarēšu – mērkaķi!” emocijas neslēpa Šadurskis.

Viņš norāda, ka arodbiedrības līderi grib izpatikt sabiedrības vairākumam.

“Es arī uzskatu, ka obligātumam nevajadzētu būt, bet vajadzētu būt aktīvākai rīcībai, lai cilvēki vakcinētos. Manuprāt, valdība pieļauj ļoti daudz kļūdu – vai nu nekompetences, vai korumpētības dēļ,” norādīja Danusēvičs.

Kā piemēru viņš min vakcinācijas vietu izvēli.

“Mēs jau pirms gada piedāvājām, lai vakcinē tirdzniecības centros, kur ir cilvēku plūsma. Otrkārt, pastāvīgi acu priekšā ir reklāma, ka jāvakcinējas. Un viņi redz, ka cilvēki vakcinējas. Tas daudz vairāk uzrunā,” min Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents.

Tāpat viņš norāda, ka vakcinācija tika nokavēta un tagad aicinājums vakcinēties izraisa smaidu.

“Mēs tagad vakcīnas dāvinām – 200 000 vienai valstij, 200 000 otrai. Tātad mēs sākotnēji esam nepareizi darbojušies. Un arī tas, ka valdība nespēj saņemties un pieņemt kaut kādus lielākus atvieglojumus uzņēmējdarbībā un cilvēku rīcībā tiem, kas ir vakcinējušies. Arī tas nerada nekādus stimulus,” skaidro Danusēvičs.

Neskatoties uz to, ka cilvēks ir vakcinējies, viņam tāpat ir jāvalkā maska. Viņš min, ka arī tas nerada stimulu vakcinēties. Tāpat gaidāmie ierobežojumi rudenī, ja pieaugs saslimstība.

“Tas arī rada jautājumu, kāpēc vakcinēties, ja valsts visu piegriezīs un mūs aizsūtīs mājās,” skaidro asociācijas prezidents.

Viņaprāt, piespiedu vakcinācijas metodes izmantošana rada tikai vēl lielāku pretdarbību. Turklāt tā neesot iespējama tāpēc, ka daudzās profesijās, kur trūkst cilvēku, vienkārši nebūs, kas strādā.

“Manā izpratnē piespiedu vakcinācija ir nepareizs rīks, ir jābūt citam risinājumam,” uzskata Danusevičs.

Viņaprāt, arī vakcinācijas loterijas rīkošana nerada uzticību vakcinācijas kampaņai.



Avots