Vasaras nometnē Lietuvas mazpilsētā 13 gadus jaunai skolniecei piedzimis mazulis

Vasaras nometnē Lietuvas mazpilsētā 13 gadus jaunai skolniecei piedzimis mazulis
To, ka 13 gadu vecā meitene ir māmiņas cerībās, nav zinājusi ne viņa pati, ne viņas vecāki, ne arī nometnes rīkotāji. Fotogrāfijai ilustratīva nozīme (Unsplash)

Lietuvu satriecis notikums bērnu vasaras nometnē Dzūkijā valsts dienvidos. Kādai no skolniecēm naktī no 13. uz 14. jūliju sākušās dzemdības, un viņai piedzimis mazulis. To, ka 13 gadu vecā meitene ir māmiņas cerībās, nav zinājusi ne viņa pati, ne viņas vecāki, ne arī nometnes rīkotāji, vēstī Lietuvas mediji.



Alītas rajona slimnīcā jaunā māte nogādāta jau pēc dzemdībām, mazulis ir piedzimis iznēsāts, vien mazāks svara ziņā. Slimnīcas pārstāvis Dmitrijs Kačurins Lietuvas portālam Delfi.lt atklājis, ka dzemdības nav bijušas sarežģītas, mātes un bērna veselība pašlaik ir apmierinoša. Ar māti runājuši gan sociālo dienestu pārstāvji, gan psihologs, un pašlaik viņa ar jaundzimušo jau devusies mājās, pie saviem vecākiem.

Vietējai bāriņtiesai šī ģimene esot zināma, viņiem iepriekš ir sniegta sociālā palīdzība, taču tagad grūtības esot pārvarētas un viņi varēšot palīdzēt nepilngadīgajai meitai rūpēties par mazuli.

Mazuļa tēvs, visticamāk, ir pilngadīgs, liecina Lietuvas portāla dzukijosveidas.lt rīcībā esošā informācija – tieši šī vietne pirmā ziņoja par šo gadījumu. Bērnu tiesību aizsardzības centra pārstāve šīs ziņas ne apstiprināja, ne noliedza. Ar šo jautājumu patlaban nodarbojas Lietuvas tiesībsargājošās iestādes.



Avots