Šovasar Rīgā notiks “Baltijas praids”

Foto: Getty Images

Šā gada 7. augustā Rīgā norisināsies seksuālo minoritāšu parādes gājiens “Baltic Pride”.



Praida nedēļa iecerēta no 2. līdz 7. augustam. Tajā parasti ietilpst lekcijas un tematisku filmu demonstrēšana, mācību nometnes, un citi izzinoši pasākumi. Šoreiz, ņemot vērā pandēmijas apstākļus, visi pasākumi tiks pielāgoti epidemioloģiskajai situācijai.

Mērķis ir rosināt sabiedrībā diskusiju par LGBT kopienas problēmām un dzīvesveidu, lai aktualizētu seksuālo minoritāšu tiesību svarīgumu.

Foto: Getty Images

Atgādinām, ka iniciatīva reģistrēt LGBT partnerattiecības ir iesniegta Seimā otro reizi. Aktīvi tiek veikti pētījumi, kas liek secināt, ka viendzimuma partnerattiecību legalizācijas atbalstītāju skaits Latvijā pieaug ar katru gadu.

Pagājušajā gadā “Baltic Pride” Igaunijā bija jāpārveido par tiešsaistes pasākumu Covid-19 pandēmijas dēļ. Daudzi uzskata, ka arī šogad tā varētu notikt. Tomēr organizatori ir pārliecināti, ka pat ar ierobežojumiem ir iespējams atrast veidus, kā rīkot pilnvērtīgu parādi.

Šogad tā tiks veltīta ģimenes vērtībām: tās dalībnieki mēģinās pievērst uzmanību Latvijas Nacionālās apvienības piedāvātajam likumprojektam, definējot ģimenes jēdzienu kā vīrieša un sievietes savienību, un aicinās cīnīties par visu ģimeņu tiesībām.

Foto: Getty Images



Avots

Dalies: