Video: Nenojaušot par nāves briesmām, sieviete rokās paņem vienu no bīstamākajiem planētas dzīvniekiem

Keilīna ar vienu no bīstamākajiem planētas dzīvniekiem. (Foto: Ekrānuzņēmums)

Amerikāniete Keilīna Filipsa no Mekanisvilas nokļuva visas pasaules avīžu virsrakstos – viņai izdevās izdzīvot pēc tikšanās ar vienu no bīstamākajiem planētas dzīvniekiem.



Kad Keilīna ar draugiem devās ceļojumā uz Bali, viņa pat neiedomājās izpētīt vietējo floru un faunu. Peldoties viņa nejauši notvēra mazu astoņkāji ar spilgtu krāsojumu. Sieviete paņēma to rokās, nofotografēja un uzfilmēja video, bet tikai pēc tam nolēma noskaidrot, ar ko viņa saskārusies.

Amerikāniete bija šausmās, kad uzzināja, ka mazā dzīvnieka inde dažu minūšu laikā var nogalināt 26 cilvēkus.

“Devos uz Bali un, sev nezinot, turēju rokās vienu no bīstamākajām radībām,” rakstīja Keilīna Filipsa.

Krāsainais mazulis izrādījās zilā gredzena astoņkājis, kuru pamatoti dēvē par vienu no bīstamākajiem dzīvniekiem uz planētas. “National Geographic” vēsta, ka šie galvkāji ir ārkārtīgi agresīvi un bīstami. Tetrodoksīns, kas ir viena no indes sastāvdaļām, izraisa muskuļu paralīzi un elpošanas apstāšanos, kā rezultātā apstājas arī sirds. Nav skaidrs, kā Keilīnai izdevās izdzīvot pēc tik cieša kontakta ar mazo slepkavu, jo, viņa apgalvo, ka tajā dienā sastapusi vēl vienu tādu pašu astoņkāji.

Amerikāniete ne tikai izdzīvoja, bet tas nekādi neietekmēja sievietes dzīvi, izņemot popularitāti. Pēc trīs gadiem, 2021.gada martā, sieviete atcerējās par biedējošo piedzīvojumu un savā “TikTok” kontā publicēja ierakstu. Dažu dienu laikā video skatīts vairāk nekā 5 miljonus reižu. Komentāros cilvēki norāda, ka nekad nevajadzētu ņemt rokās nezināmus radījumus, vēsta “The Sun”.

“Tu viņa”m iepatikies,” komentēja becca.pea.

“Jo košāks ir dzīvnieks, jo tas bīstamāks – atceries,” norādīja alexapapi.

“Ieteikums no jūras biologa un zoologa. NEKAD neceliet, neaiztieciet un neēdiet NEKO, kas ir spilgtā krāsā. Punkts. Nav svarīgi vai tas ir dzīvnieks, vai augs!”



Avots

Dalies: