Šlesers veidos jaunu partiju, lai startētu Saeimas vēlēšanās

Šlesers veidos jaunu partiju, lai startētu Saeimas vēlēšanās
Foto: Tvnet

Bēdīgi slavenais politiķis Ainārs Šlesers šodien pēc viesošanās Ģenerālprokuratūrā, kur viņam izsniedza apsūdzības digitālās televīzijas lietā, žurnālistiem pavēstīja, ka atgriezīsies politikā un gatavosies nākamajām Saeimas vēlēšanām.



Politiķis pauda, ka apzinās, ka neesot viennozīmīgi vērtēts tēls, taču viņš uzskata, ka šodien lietas būtu jādara savādāk.

Viņš un domubiedri esot gatavi startēt vēlēšanās, lai demokrātiskā kārtā tiktu ievēlēti Saeimā un piedalītos valdības veidošanā.

Par tiesvedību saistībā ar apsūdzībām digitālās televīzijas lietā viņš pavēstīja: “Lai tā iet savu gaitu.” Viņš uzskata, ka lieta ir safabricēta un apsūdzību izvirzīšana ir “vecas zupiņas” sildīšana, lai pandēmijas laikā viņa oponenti iegūtu popularitāti, taču viņš netaisoties stāvēt malā.

Viņš lēsa, ka digitālās televīzijas lietas norise turpināsies vismaz turpmākos piecus gadus un, kā uzsvēra pats nereti par oligarhu sauktais uzņēmējs, viņš “netaisās šos piecus gadus sēdēt malā un noskatīties kā “valsti vada neveiksminieki”.

Lai startētu vēlēšanās, Šlesers dibinās pats savu partiju,

kuras veidošanā aicināšot iesaistīties savus draugus, paziņas, domubiedrus, cīņu biedrus, bijušos parlamentāriešus, bijušos ministrus, dažādu nozaru pārstāvjus, cilvēkus “ar plāniem un vīzijām”, kam acis deg tāpat kā viņam esot degušas acis, 28 gadu vecumā iesaistoties politikā.

Startējot vēlēšanās, Šlesers piedāvāšot pilnu Ministru kabineta sastāvu, nevis sākumā sagaidīšot ievēlēšanu un tikai tad meklēšot cilvēkus. Konkrētas personības viņš atteicās minēt, taču pauda pārliecību, ka spēšot izveidot profesionāļu valdību.

Ja viņu ievēlēšot valdībā, viņš atteikšoties no algas, jo esot gatavs valsti vadīt bez atlīdzības. Viņš arī kritizēja pašreizējo valdību, pavēstot, ka “nevar būt tā, ka 30 gadus pēc neatkarības valsti vada neveiksminieki, kas neko dzīvē nav sasnieguši”.

Šlesers nepretendēšot uz Ministru prezidenta amatu, bet viņš esot gatavs kļūt par satiksmes ministru.

Politiķis uzsvēra, ka neiesaistīsies Alda Gobzema veidotajā partijā “Likums un kārtība”: “šis jautājums ir aizvērts,” viņš paziņoja.

Kā ziņots, Kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām digitālās televīzijas ieviešanā prokuratūra uzrādījusi apsūdzību uzņēmējiem un bijušajiem politiķiem Andrim Šķēlem un Aināram Šleseram.

Bijušajam satiksmes ministram Šleseram apsūdzība uzrādīta par krāpšanu lielā apmērā. Šajā kriminālprocesā arī uzlikts arests Šlesera uzņēmumu daļām.

Līdz ar informācijas par apsūdzībām nākšanu klajā Šlesers paziņoja, ka “nopietni apsver” atgriešanos Latvijas politikā, kuru viņš savulaik pameta pēc pāris nesekmīgiem startiem vēlēšanās.



Avots