Deputāts A. Gobzems pieteicies darbam slimnīcā par sanitāru (ar ekrānšāviņiem fiksējis pierādījumus par pieteikumu)

Deputāts A. Gobzems pieteicies darbam slimnīcā par sanitāru (ar ekrānšāviņiem fiksējis pierādījumus par pieteikumu)
Foto: ekrānuzņēmums no video

Otrdien, 23. martā, deputāts Aldis Gobzems mikroblogošanas vietnē “Twitter” paziņoja, ka ir pieteicies sanitāra darbam Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS). Vai deputāts paralēli darbam Saeimā strādās arī slimnīcā un to, kāda ir pašreizējā darbinieku noslodze, portāls “Apollo.lv” skaidroja PSKUS komunikācijas daļā.



Deputāts tvītoja, ka “trūkst sanitāri bīstamā vīrusa ārstēšanai”, līdz ar to viņš ir sazinājies ar PSKUS komunikācijas daļas vadītāju un pieteicies darbam slimnīcā. Gobzems arī dalījās ar ekrānuzņēmumu no pieteikuma e-pasta vakancei.

“[..] Domāju, ka mans vārds ir zināms un mans CV nav nekāds noslēpums. Vēlos pieteikties par sanitāru Covid nodaļā jūsu slimnīcā. Samaksa nav nepieciešama. Darbu varu veikt katru dienu, izņemot ceturtdienas,” raksta deputāts.

Trūkstot sanitāri bīstamā vīrusa ārstēšanai. Tikko runāju par bīstamā vīrusa pacientu skaitu Stradiņos ar slimnīcas komunikācijas daļas vadītāju. Šodien tur ir 64 cilvēki ar slaveno diagnozi, no tiem vairāk par 40 nav smagi. Tā man tikko teica pa telefonu. Gaidīšu apstiprinājumu.

Foto: https://twitter.com/AldisGobzems
Foto: twitter.com/DzintarsDzenis

Vēlāk viņš savā “Facebook” dalījās ar ierakstu, kur sīkāk pastāstīja par savu motivāciju: “Ja Latvijā ir pandēmija un ja slimnīca netiek galā ar briesmīgā vīrusa pacientiem, tad visiem ir jāiet palīgos. [..] Man neviens šodien nav atbildējis. Laikam apstrādā tos simtus pieteikumu uz vajadzīgajiem sanitāra posteņiem par lielajām pārsimt eiro algām. [..] Man ir tikai viens nosacījums – es gribu strādāt pandēmijas epicentrā, tur esot visvairāk slimnieku, cik saprotu.”



PSKUS komunikācijas daļā portālam “Apollo.lv” apstiprināja, ka deputāts ir sazinājies ar komunikācijas daļas vadītāju un iesniedzis savu pieteikumu personāldaļā. Sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Mileiko arī norādīja, ka trešdien, 24. martā, personāldaļa ir atbildējusi uz pieteikumu.

Deputāts tvītoja, ka viņa kandidatūra uz Covid-19 nodaļu ir atteikta, taču ir piedāvāts darbs citās nodaļās. Viņš arī dalījās ar savu atbildi PSKUS. Deputāta atbildes vēstulē lasāms, ka viņš pēc iespējas ātrāk vēlas tikt strādāt Covid-19 nodaļā, tāpēc viņš uzstāj uz tikšanos ar personāldaļu par iespējamu darbu “vissmagāko pacientu aprūpēšanā, kas attiecīgi nozīmē reanimācijas nodaļu”, lai pēc tam varētu aprūpēt koronavīrusa skartos pacientus.

Bīstamā vīrusa nodaļā mani neuzņēma par sanitāru, nevajagot, kolapsa nav.

Foto: twitter.com/AldisGobzems

“Mēs, protams, esam priecīgi, ka cilvēki izrāda iniciatīvu strādāt pie mums, jo atbalsts mums vienmēr ir vajadzīgs.

Viņš arī nav pirmais, kurš šādā veidā izrāda iniciatīvu, mums iepriekš ir bijuši cilvēki, kas raksta, ka vēlas palīdzēt, un mēs tādā veidā esam tikuši pie lieliskiem darbiniekiem, kas palīdz šajā laikā,” norāda Mileiko.

Jautāta, kāda ir situācija PSKUS ar darbiniekiem, vai vēl aizvien trūkst palīdzīgu roku, Mileiko pauda, ka “aprūpē vienmēr trūkst darbinieki, kas ir māsas un sanitāri, bet ir stipri labāka situācija nekā bija pirms pandēmijas”. Tas, visticamāk, ir saistīts ar to, ka citur darbavietas samazinās, nestrādā kosmētiskie kabineti, kur, iespējams, ar medicīnisko izglītību cilvēki iepriekš ir strādājuši, līdz ar to situācija slimnīcā ar darbiniekiem ir labāka, pauda PSKUS pārstāve.

Trešdien, 23. martā, PSKUS Covid-19 nodaļā ārstējās 64 pacienti – aptuveni 40 vidēji smagā stāvoklī, pārējie smagi gadījumi, portālam “Apollo.lv” apstiprināja PSKUS komunikācijas daļā. Latvijā kopā stacionāros ārstējas 675 pacienti, 607 ar vidēji smagu slimības gaitu, 68 ar smagu, ziņo Nacionālais veselības dienests.



Avots