Video: NMPD komentē soctīklos izplatīto video, par kuru uzsākta iekšējā pārbaude

Video: NMPD komentē soctīklos izplatīto video, par kuru uzsākta iekšējā pārbaude
Foto: ekrānšāviņš no video

Reaģējot uz sociālajos tīklos ievietoto video, kurā filmēta brigāde izsaukuma laikā operatīvajā transportā un izveidojusies konfliktsituācija, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā ir uzsākta iekšējā pārbaude, lai rūpīgi izvērtētu notikušā apstākļus.



Tikai minūti īsajā video brigādes operatīvā transportlīdzekļa vadītājs, kurš konflikta brīdī mēģina aizvērt durvis, lai ārpusē esošie netraucētu un kolēģe varētu sniegt palīdzību pacientam, ir redzams bez respiratora. Ja pārbaudē apstiprināsies, ka respirators nav lietots izsaukuma laikā, tas ir uzskatāms par ļoti nopietnu epidemioloģiskās drošības un iekšējās kārtības pārkāpumu, kas paredz arī sodu.

Dienestam ik dienu nākas reaģēt uz sadzīves konfliktiem, ko nereti izraisa alkohola lietošana un kas beidzas ar traumām vai pat savstarpēju fizisku izrēķināšanos. Dažkārt konfliktsituācijas turpinās arī brīdī, kad mediķi ieradušies sniegt palīdzību.

Sākotnējā informācija par konkrēto gadījumu liecina, ka brigādes darbs un palīdzības sniegšana pacientam tika traucēta, tostarp gan ar sitieniem pa operatīvo transportlīdzekli, gan mēģinājumiem atvērt pacienta nodalījuma durvis. Situācijās, kad apdraudēta brigādes drošība, ir jāpiesaista policija. Tāpat ir jārīkojas, ja apkārtējie traucē brigādei strādāt un kavē sniegt palīdzību pacientam. Pārbaudē šo aspektu vērtēsim, izmantojot arī operatīvā transportlīdzekļa video ierakstus.

“Šobrīd ir pāragri izdarīt slēdzienu par konkrēto gadījumu. Vienlaikus uzsveram – konfliktu saasināšana no brigādes puses ir pretrunā ar tādām dienesta vērtībām kā profesionalitāte, atbildība, drošība un cieņa.

Arī mums ir jāspēj atpazīt un atzīt kļūdas savā darbā, ja tādas ir. Un jādara viss, lai to būtu mazāk. Taču ne vienmēr mēs pamanīsim TikTok video vai ierakstus citos sociālajos tīklos, un tad tiem būs nulles vērtība. Mēs to neuzzināsim un nevarēsim izvērtēt savas rīcības. Ja Tev šķiet, ka kādā reizē neesam bijuši profesionāli, aicinām informēt dienestu par šādām situācijām!” skaidro NMPD.



Avots