Fakti par masturbēšanu! Tā mazina stresu, uzlabo miegu un citi pozitīvi faktori!

Fakti par masturbēšanu! Tā mazina stresu, uzlabo miegu un citi pozitīvi faktori!

Gadu simtiem masturbācija jeb pašapmierināšanās ir bijusi izteikts tabu temats. Vēl piecdesmitajos gados cilvēki ticēja, ka šī nodarbe var izraisīt garīgas un fiziskas slimības. Tomēr, par laimi, mūsdienās tā vairs neuzskata un šo nodarbi pielīdzina sava ķermeņa izpētei veselīgas seksuālās dzīves veicināšanai.



Pētījumi mums apgalvo, ka regulāra masturbācija saistās ar pat daudzām priekšrocībām, tostarp izteiktu dzimumtieksmi, seksuālo apmierinātību un arī savas pašapziņas celšanu.

Diemžēl sarežģītās vēstures iespaidā daudzi cilvēki kautrējas no šā procesa un pat līdz galam neizprot, kā to veikt. Neatkarīgi no tā, vai nekad iepriekš neesi to darījis, vai esi tāds, kurš to dara katru dienu, rodas daudz jautājumu…

Lūk, jautājumu saraksts, kas var palīdzēt vairāk izprast un izbaudīt masturbāciju kā veselīgu seksuālās rutīnas sastāvdaļu. Uz jautājumiem atbild “Get Maude” ekspertu komanda.

Foto: Unsplash

Kas masturbē biežāk – sievietes vai vīrieši?

Jā, jebkura dzimuma cilvēki bauda pašapmierināšanos. Attiecībā uz biežumu, pētījumos teikts, ka

4-5 reizes nedēļā to dara 20% vīriešu un tikai 5% sieviešu.

Pētījumi arī mums atklāj, ka cilvēki to dara dažādos veidos. Parastais masturbācijas pasākums ir masāža, berzēšana vai pieskaršanās dzimumorgānu apvidū tā, kā katram šķiet patīkamāk.

Parasti uzmanība tiek pievērsta dzimumorgānu apvidum, bet arī stimulēt citas erogēnās zonas var izrādīties ne mazāk patīkami.

Ir svarīgi zināt, ka masturbēšanai ir daudz dažādu veidu un katra cilvēka ķermenis baudu izjūt atšķirīgi.



Vai bieža pašapmierināšanās ir veselīga?

Jā! Ir daudz iemeslu, kāpēc tā saistās ar labu veselību. Pirmkārt jau tu perfekti iepazīsti savu ķermeni, apzinies, kas tev patīk un kas neaizrauj tik ļoti. Tu teju vienmēr gūsi orgasmu, kas palīdz uzturēt formā ķermeņa muskuļu un asinsrites sistēmu.

Pētījumi mums saka, ka tas ir arī lielisks veids, kā mazināt stresu un pieaugušo trauksmainību. Ja mokies ar bezmiegu – tās ir labs veids, kā palīdzēt sev iemigt!

Foto: Unsplash

Vai pašapmierināšanās var palīdzēt izkopt labākus orgasmus?

Noteikti! Ar partneri vai bez tā, masturbācija var palīdzēt mums uzzināt daudz par mūsu pašu ķermeni un tā vēlmēm. Tas ir viens no labākajiem veidiem, kā vienmēr sajusties seksuālam un atklātam pašam pret savu ķermeni. Tu vari atļauties pētīt un eksperimentēt, kas noteikti palīdz uzlabot tava orgasma kvalitāti. Tas var novest arī pie jaunām baudas izjūtām, kādas tev vēl nav bijušas.

Pētījumos teikts, ka 9 no 10 sievietēm, kuras regulāri masturbē, biežāk piedzīvo orgasmu, savukārt tikai viena no četrām sievietēm regulāri izjūt orgasmu seksa laikā ar partneri. Izdariet secinājumus paši!

Vai ir slikti masturbēt, ja esi attiecībās?

Muļķības… Katrām attiecībām ir savas robežas, taču masturbēšana partnerattiecībās ir veselīga rīcība.

Partnerattiecības, sekss un pašapmierināšanās nav jāuzskata par savstarpēji izslēdzošām lietām – tās faktiski var būt viena otru papildinošas darbības.

Pašapmierināšanās pieredze bez partnera bieži ir labākais veids, kā uzzināt vairāk par savu ķermeni, kas savukārt pēcāk var radīt labāku un pārliecinātāku seksu partnerattiecībās. Pētījumi liecina, ka visi cilvēki, kas regulāri masturbē, spēj konkrētāk definēt savas seksuālās vajadzības un vēlmes. Viņi var arī vairāk apzināties, kas tieši viņiem sagādā prieku, tāpēc situācija ir izdevīga visiem. Varat arī izmēģināt savstarpēju masturbāciju ar partneri, kas var palīdzēt uzzināt vairāk par otra seksuālajām vēlmēm un gaumi.



Cik bieži cilvēkiem vajadzētu masturbēt?

Biežums, kādā jums vajadzētu masturbēt, noteikti ir personiska lieta. Viennozīmīgi – to vispār vajag darīt! Ir absolūti normāli to darīt bieži vai ik pa laikam.

Katrā ziņā, lai ko jūs darītu vai arī nedarītu, – galvenais ir tas, kā tu šajā procesā ar sevi jūties. Visa uzmanība ir tavai personīgajai labsajūtai, nekam vairāk.

Pētījumi mums saka, ka lielākā daļa cilvēku masturbē, un tas nav kaut kas tāds, kas būtu jāuzskata par sliktu vai bīstamu. Tas ir ļoti normāls veids, kā iepazīt un izprast savu ķermeni ļoti patīkamā veidā.

Turklāt šajos pandēmijas apstākļos cilvēki to sākuši darīt biežāk, un ne jau bez iemesla – tu paliec mierīgāks, uzlabojas veselība un beidzas tavas bezmiega naktis.

Pamēģini!



Avots