Video: Ogres pašvaldības policijas vadība klaji pārkāpj ierobežojumus un mierīgi pusdieno kafejnīcā

Video: Ogres pašvaldības policijas vadība klaji pārkāpj ierobežojumus un mierīgi pusdieno kafejnīcā
Foto: ekrānšāviņš no BezTabu.lv video

Veiksmīgākai bezpilota lidaparātu jeb dronu izmantošanas regulēšanai no šā gada sākuma spēkā ir stingrākas uzraudzības un kontroles prasības – droni un to piloti jāreģistrē speciālā portālā, vēsta TV3 Ziņas.



Pēc tam, kad “Bez Tabu” izgaismoja epidemioloģisko prasību neievērošanu kafejnīcā “Rush Cafe” Ogrē, kur to pulkā, kuri neatļauti pusdienoja pie galdiem, tika pieķerta arī Ogres novada pašvaldības policijas vadība – Uģis Ulmanis un Ēriks Dičs -, vietvaras galvenie kārtībsargi nākuši klājā ar paziņojumu, ka nožēlo savu rīcību. Pārkāpuma atzīšana apstiprina, ka policijas vadība sapinusies melos, jo pēc pieķeršanas, cenšoties glābties no negoda, taisnojās, ka, ieturot maltīti pie galda, veikuši specoperāciju nolūkā atklāt pārkāpumus kafejnīcā.

13. janvārī “Bez Tabu” stāstīja par notiekošo kafejnīcā “Rush Cafe” Ogrē. Pēc iedzīvotāja sūdzības par epidemioloģisko prasību neievērošanu ēdināšanas iestādē “Bez Tabu” kafejnīcā konstatēja daudzu apmeklētāju aizliegtu pusdienošanu pie galdiem. Tāpat kafejnīcas darbinieki un atsevišķi apmeklētāji ignorēja prasību velkāt sejas maskas. Pie viena no galdiņiem, ieturot maltīti, raidījuma komanda pieķēra arī Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieku Uģi Ulmani un Ēriku Diču, kuri pusdienot neatļautā veidā bija ieradušies ar darba auto.

Atklātais sabiedrībā raisīja plašu rezonansi, tai skaitā pievērsa iekšlietu ministra Sanda Ģirģena uzmanību. Ģirģens solīja žurnālistu atklāto pārrunāt ar Ogres novada domes vadību. Par to, ka šāda Ogres novada galveno kārtībsargu rīcība, kas apdraud sabiedrības veselību un met ēnu policista amata prestižam, netiks atstāta bez ievērības, “Bez Tabu” apstiprināja novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis.




Nākamajā dienā pēc sižeta demonstrēšanas raidījumā “Bez Tabu” pašvaldības komiteju sēdē domes priekšsēdētājs Egils Helmanis informēja, ka tiks izvērtēta pašvaldības policijas vadības rīcība attiecībā uz valstī noteikto ierobežojumu pārkāpšanu Covid-19 infekcijas izplatības samazināšanai, ziņoja aģentūra LETA. Helmanis atzina, ka ir pārkāpti drošības noteikumi un solīja veikt attiecīgu pārbaudi. Viņaprāt, ikviens cilvēks var kļūdīties, taču vienmēr ir jāuzņemas atbildība par savu rīcību, atzīstot savas kļūdas. Šajā gadījumā pašvaldības policijas vadībai būtu jāatvainojas sabiedrībai par savu rīcību, neievērojot valstī noteiktos Covid-19 ierobežošanas pasākumus. Helmanis šo jautājumu ir pārrunājis arī ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu , jo pārkāpums ir pamanīts visā Latvijas mērogā, un to nevar atstāt bez ievērības.

15. janvāra rītā Ogres novada vietvara informēja, ka pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis un viņa vietnieks Ēriks Dičs 2021. gada 14. janvārī ir saņēmuši administratīvo sodu par epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu, pusdienojot kafejnīcā ”Rush Cafe” Ogrē. Tāpat pašvaldībā stāsta, ka Ulmanis un Dičs administratīvo sodu neplāno pārsūdzēt, pieļautās kļūdas savās darbībās atzīst, pauž nožēlu par izveidojušos situāciju un atvainojas visai sabiedrībai par savu rīcību, neievērojot valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai.

Jāatzīmē gan, ka pēc pieķeršanas Ulmanis sākotnēji taisnojās, ka bija ieradies kafejnīcā nolūkā atmaskot epidemioloģisko prasību pārkāpējus. Meloja, ka pusdienošana pie galda bija atmaskojošās operācijas sastāvdaļa. Zemāk lasāma Ulmaņa vēstule, kas tika adresēta raidījumam “Bez Tabu”.

Avots: skaties.lv



Avots

Dalies: