Saistībā pēc skandalozā sižeta jauni pavērsieni Ogres policijas vadības lietā

Saistībā pēc skandalozā sižeta jauni pavērsieni Ogres policijas vadības lietā
Foto: ogresnovads.lv

Pēc raidījuma “Bez tabu” sižeta publiskošanas, kurā bija redzams, kā pati policijas vadība Ogrē ignorē Covid-19 ierobežojumus, pusdienojot uz vietas kafejnīcā, Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks un viņa vietnieks uz trim mēnešiem atstādināti, ziņo ReTV.



Ogres novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Dana Bārbale ReTV Ziņām stāsta: “Šobrīd pārbaude turpinās, un tiek ievākti visi pārējie nepieciešamie dokumenti”.

Gan pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis, gan vietnieks Ēriks Dičs trešdien pašvaldībā iesnieguši paskaidrojumus. Jau 11. janvārī pēc video materiāla uzņemšanas kafejnīcā Uģis Ulmanis informēja pašvaldību, skaidrojot, ka kafejnīcā ēduši, veicot it kā tā saucamo kontrolpirkumu, bet vēlāk šo liecību mainīja.

Dana Bārbale, Ogres novada pašvaldības izpilddirektora vietniece: “Pēc pašvaldības rīcībā esošās informācijas, pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis līdz vakardienai, līdz paskaidrojuma iesniegšanas brīdim, nav atsaucis vai precizējis iepriekš sniegto informāciju. Savukārt, savā paskaidrojumā viņš norāda, ka ir kļūdījies juridiskajā terminā, ka ir nevis veicis kontrolpirkumu, bet gan kontroles darbības”.

Viņa turpina: “Ja tiek vērtēts no kontrolpirkuma skatu punkta, kā tas sākotnēji tika pasniegts, kontrolpirkums tiek uzskatīts, ka tiek pabeigts ar brīdi, kad ir apstiprināta pakalpojuma sniegšana. Respektīvi, tajā brīdī, kad kafejnīcas pārdevēja bija piekritusi pārdot ēdienu ēšanai uz vietas, bija jābeidzas procesuālajai darbībai, kas ir kontrolpirkums. Bet, kā sacīju, abi divi pašvaldības policijas pārstāvji jeb amatpersonas noliedz, ka būtu veikts kontrolpirkums, kas atkal ir pretrunā ar to, ka iesaistīti privātie līdzekļi, privātais transports, ēšana un viss pārējais.”

Pašvaldībā izveidota pārbaudes komisija un līdz brīdim, kad tiks pabeigta pārbaude, pašvaldības policijas priekšnieka pienākumus pildīs vietniece Mirdza Streļča.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Ogres novada pašvaldības policijas vadība – priekšnieks Uģis Ulmanis un viņa vietnieks Ēriks Dičs-, pārkāpjot valstī noteiktos Covid-19 ierobežošanas pasākumus, pusdienoja uz vietas kafejnīcā “Rush cafe” Ogrē. Līdz ar viņiem kafejnīcā maltīti ieturēja arī citi cilvēki.



Avots