Projekts, kas mainīs autovadītāju apmācību: Latvijā pieejama virtuālā autovadītāju apmācība

Foto: ekrānšāviņš no video

Latvijā pieejama virtuālā autovadītāju apmācība. Mācību platformā bava.lv ir iespēja risināt interaktīvus uzdevumus, izprast Rīgas un citu pilsētu sarežģītākos krustojumus, ierakstīt brauciena maršrutu, kā arī izpildīt teorijas testu, informē SIA Burnickis valdes loceklis Ronalds Burnickis.



Virtuālās apmācības platforma iekļauj 57 interaktīvus video ar detalizētiem aprakstiem.

Maršrutos ir iekļauta Rīga, kas sadalīta pa rajoniem, piemēram, pieejami video no Ziepniekkalna, Maskavas forštates, Āgenskalna, Imantas un citiem. Kopumā Rīgā vien ir iespēja apgūt vairāk kā 200 sarežģītākos manevrus, norāda uzņēmuma valdes loceklis.

Tāpat lietotājiem ir iespēja apgūt maršrutus Jelgavā, Valmierā un Talsos.

Lietotājiem ir pieejams ne tikai vizuāls ieskats, bet ir arī iespēja padziļināti apgūt teorētiskās zināšanas, atbildot uz jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem. Tāpat savas zināšanas ir iespējams salīdzināt ar citiem lietotājiem, jo pēc video noskatīšanās ir pieejams iesniegto atbilžu saraksts.

Daži no video un teorētiskajiem jautājumiem ir piesaistīti jau iepriekš minētajiem manevriem un būs pieejami tikai tad, kad lietotājs būs veicis maršruta ierakstīšanu un izpildījis konkrēto manevru “īstajā dzīvē”.

Manevru ieraksti ir apskatāmi divos veidos – kartes skatā un sadalījumā pa rajoniem.

Viena no šīs platformas interesantākajām un vērtīgākajām funkcijām ir maršruta ierakstīšana, kas sinhronizējas ar datubāzē pieejamajiem vairāk kā 200 manevru video. R. Burnickis skaidro, ka katram manevram ir izveidotas koordinātes un, ierakstot maršrutu, ja tiek izpildīts konkrētais manevrs, sistēma to nolasa un mācību platformā tas tiek atzīmēts kā izpildīts.

Pārtraucot maršruta ierakstīšanu, ir iespējams atzīmēt brauciena laikā pieļautās kļūdas, kurām veidojas statistika, kas ļauj analizēt un pilnveidot braucienu. Šī informācija lietotājam ir pieejama jebkurā laikā.

Papildus ir pieejami arī lekciju video par automašīnas novietošanu stāvvietā, dažādu manevru izpildi un transportlīdzekļa vadīšanu.

Vairāki uzrunātie autovadīšanas instruktori ir izteikuši atzinību šim projektam un tic tā potenciālam mainīt topošo autovadītāju apmācības kvalitāti. Tāpat atsauksmes no pirmajiem lietotājiem esot pozitīvas. Īpaši tiekot izceltas mācību platformas sniegtās iespējas, kas līdz šim nebija pieejamas nekur citur, stāsta uzņēmuma valdes loceklis.



Avots