Foto (13): Pansionāta apskāvienu istaba Itālijā

Foto (13): Pansionāta apskāvienu istaba Itālijā
Foto: Salvatore Laporta / IPA/I/SIPA / Salvatore Laporta / IPA/I/SIPA

Santalučijas veco ļaužu pansionātā Itālijā ierīkota droša “apskāvienu istaba”, lai tā iemītnieki pēc mēnešiem ilgas izolācijas varētu klātienē tikties ar saviem tuviniekiem, vēsta aģentūra SIPA.



Itālijas dienvidu reģionā Kampānijā ierīkota īpaša istaba, kas pārdalīta ar caurspīdīgu plastmasas barjeru. Vienā pusē drīkst uzturēties pansionāta iemītnieki un darbinieki, otrā – ciemiņi.

Šādā veidā pansionāta iemītnieki, kuri ir lielākajā Covid-19 riska grupā, var pēc ilgas izolācijas beidzot pavadīt kādu mirkli kopā ar saviem tuviniekiem, pieglausties caur plastmasas aizsargbarjeru vai sadoties rokās.

2020.gada pavasarī Itālija bija pirmais Covid-19 epicentrs Eiropā. Itālijā, kura ir otrā visvairāk novecojusī sabiedrība pasaulē, kopš pandēmijas sākuma reģistrēti vairāk nekā 76 000 nāves gadījumu, liecina Džona Hopkinsa Universitātes apkopotie dati. Tas ir augstākais Covid-19 upuru skaits Eiropā, neskaitot Lielbritāniju.

“Apskāvienu istaba” pēc sociālo dienestu iniciatīvas pagājušās nedēļas nogalē bija pieejama tiem pansionāta iemītniekiem, kuri stingro ierobežojumu dēļ nevar citādi satikt savus tuviniekus.



Avots