Rēzeknē visā plašumā deg veikala “Depo” ēka

Rēzeknē visā plašumā deg veikala “Depo” ēka
Foto: facebook.com/ @jurisjsp

Rēzeknē pilnā platībā deg būvniecības preču veikala “Depo” ēka, tomēr cietušo ugunsnelaimē nav, informēja veikalu “Depo” īpašnieka SIA “Depo DIY” pārstāvji.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka plkst.2.43 tas saņēma izsaukumu uz Stacijas ielu, kur deg sabiedriska ēka.

Ēka deg pilnā 3500 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka ierobežošanas darbi turpinās. Dienesta publicētajos fotoattēlos redzams, ka ēka deg ar atklātu liesmu.

Foto: facebook.com/ @arnis.vonogs

Ēkai vairākās vietās sabrukušas sienas, norādīja glābēji.

No blakus esošās daudzdzīvokļu ēkas evakuēti iedzīvotāji. Satiksme notikuma vietā slēgta, informēja VUGD.

Depo DIY” pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja, ka ugunsnelaimē veikalā, kas atrodas Stacijas ielā 31, cilvēki nav cietuši.

Notikuma vietā strādā vairākas ugunsdzēsēju vienības, klātesot arī “Depo DIY” pārstāvjiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no VUGD tvitera konta

Uzņēmumā norāda, ka tajā ir izveidota iekšējā darba grupa, kas piedalās ugunsgrēka radīto seku novēršanas darbos. Uzņēmums sadarbojas ar atbildīgajām valsts institūcijām, lai noskaidrotu ugunsgrēka izcelšanās iemeslu.

Foto: Ekrānuzņēmums no VUGD tvitera konta

Kompānija “Depo DIY” reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 7 501 006 eiro. 2019.gadā “Depo DIY” koncerna apgrozījums bija 321,149 miljoni eiro, bet peļņa – 11,298 miljoni eiro.

“Depo DIY” vienīgā īpašniece ir SIA “DMT Pluss”. Pēc “Firmas.lv” informācijas, “DMT Pluss” lielākais īpašnieks ir Andris Kozlovskis (25,19%), vienlaikus pa 19,94% kapitāldaļu pieder Verai Marinkēvičai, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, savukārt 15% pieder SIA “Ausekļa ielas nams”, kas pieder Mārai Lielcepurei-Gaveikai (48,34%), SIA “Paradox Holdings” (48,34%) un SIA “EQT Baltic” (3,32%). “Paradox Holdings” pieder Ģirtam Rungainim (66,67%) un Ingai Rungainei (33,33%), bet “EQT Baltic” vienīgais īpašnieks ir Kristaps Bērziņš.

Avots