Noskaidrots, kādēļ inteliģentiem cilvēkiem tik grūti atrast mīlestību

Noskaidrots, kādēļ inteliģentiem cilvēkiem tik grūti atrast mīlestību
Foto: Unsplash

Ja esi uzsācis attiecības ar cilvēku, kurš šķiet ārkārtīgi intelektuāls un pats to vien sludina, tad zini, ka šis tev noteikti ir jāizlasa.

Ja jūti, ka šis cilvēks sāk no tevis atsvešināties, tad neuztver to kā personīgu apvainojumu. Ir vairāki nopietni iemesli, kādēļ īpaši inteliģenti cilvēki labāk izvēlas būt vieni, nevis romantiskās attiecībās.

Tev iespējams var šķist, ka šie cilvēki vienkārši ir pārāk orientēti uz sevi un sevis slavēšanu. Tomēr lielākoties gadījumu tu kļūdies, jo bieži vien gadās, ka tieši inteliģenti cilvēki sevi vērtē ļoti zemu un sevī atrod ārkārtīgi daudz iemeslu, kādēļ viņi nav pietiekami labi attiecībām. Tāpat ir jāsaprot, ka šie ārkārtīgi inteliģentie cilvēki bieži vien savas esošās attiecības salīdzina ar iepriekšējo pieredzi.

Ja bieži vien dzirdi par iepriekšējām attiecībām, par pagātni, tad tas tādēļ, ka viņi patur prātā reiz pieļautās kļūdas un tagadējās attiecībās meklē signālus, kas varbūt signalizētu par šo kļūdu iespējamu atkārtošanos.

Tā kā šie cilvēki ir īpaši inteliģenti, tiem ir ārkārtīgi daudz dažādu barjeru, kuras jāpārkāpj tev, nevis citiem, un jāteic, ka nereti tas nav viegli. Pietuvošanās šādiem cilvēkiem var šķist kā zoba izraušanas mēģinājums, jo šie cilvēki sevi sargā un ir nocietinājušies.

Jāteic, ka ar šiem cilvēkiem nav viegli. Ar tiem ir grūti uzturēt ciešas attiecības, jo nereti viņi no tām izvairās. Lai tomēr šādas attiecības uzturētu, tev jābūt uz viena viļņa ar šo cilvēku.

Kādēļ šie cilvēki tā noslēdzas? Lielākoties tieši tādēļ, ka tie pārāk daudz domā un analizē. Tie analizē cilvēku reakcijas, vārdus, kustības, žestus…

Bieži vien šie cilvēki izvairās no liekas konfrontācijas. Tomēr, ja izdodas panākt, ka viņi runā, tie teiks visu, ko domā. Ja vēlies būt kopā ar šādu cilvēku, tad gatavojies tam, ka priekšā ir smags un izziņas pilns ceļš. Tev, iespējams, var nepatikt tā informācija, kas uzpeld par šiem cilvēkiem, tomēr tas ir risks, kuru uzņemies, ja vēlies šo cilvēku sev līdzās.

Ir jāsaprot, ka mēs katrs esam individuāls un mums katram piemīt savas īpatnības. Tādēļ, ja kādreiz satiec kādu ārkārtīgi inteliģentu cilvēku, kurš gatavs uzreiz atvērties, tad zini, ka esi uzgājis vienradzi!