No Covid-19 Lietuvā miris pacients, kuram bija tikai 20 gadi

No Covid-19 Lietuvā miris pacients, kuram bija tikai 20 gadi
Foto: Unsplash

Jaunākais Covid-19 upuris Lietuvā – divdesmitgadnieks, kurš slimojis vairāk nekā mēnesi. Ceturtdienas rītā Lietuvas Nacionālais sabiedrības veselības centrs saņēmis informāciju, ka slimnīcā Kauņā miris slimnieks, kurš bijis 20-29 gadu vecuma grupā, ziņo Lietuvas mediji. Jaunākais Covid-19 upuris Lietuvā – divdesmitgadnieks, kurš slimojis vairāk nekā mēnesi.

Dati par šīs personas nāvi tiks iekļauti piektdienas statistikā. Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra speciāliste Justina Petravičiene kaimiņvalsts portālam Delfi.lt pagaidām nevarēja precizēt, kad šis cilvēks ir miris, bet, visticamāk, tas noticis nakti vai agri no rīta.

Ar koronavīrusu cilvēks inficējies pirms vairāk nekā mēneša, un inficēšanās notikusi ģimenes lokā.

8. novembrī viņš aizvests uz Marijampoles slimnīcu, pēc tam komplikāciju dēļ pārvests uz klīniku Kauņā. Pēc Petravičienes rīcībā esošajām ziņām, arī citi viņa ģimenes locekļi saslimuši ar Covid-19 smagā formā un hospitalizēti.

Šis ir līdz šim jaunākais Covid-19 upuris mūsu kaimiņvalstī bija vecumgrupā 30-39 gadi. Lietuvā no Covid-19 pavisam mirušas divas personas šajā vecumgrupā. Visvairāk no Covid-19 mirušo bijuši 80-89 gadus veci.

Avots