Video: 18. novembra uguņošana virs Tasmana jūras

Video: 18. novembra uguņošana virs Tasmana jūras
Ilustratīvs attēls
FOTO: Unsplash

18. novembrī virs Tasmana jūras norisinājās pamatīga uguņošana, proti, tur sprāga meteors.



Pats meteors bija spilgti zaļā krāsā, tomēr melnbaltajā video tas nav redzams.

Meteors sprāga trešdien, 18. novembrī, un sprādziena mirklis tika uzņemts ar Austrālijas Nacionālās zinātnes biedrības tiešraides kameru.

“Tas ko mēs ieraudzījām, pārskatot ierakstu arhīvu, mūs pamatīgi izbrīnīja. Meteora izmērs un spožums bija pārsteidzošs,” komentēja biedrības pārstāvis Džons Hopers.

Uz kuģa izvietotā kamera darbojas 24 stundas dienā, 7 dienas nedēļā. Meteors tika nofilmēts, kad kuģis atradās aptuveni 100 kilometru uz dienvidiem no Tasmanijas piekrastes, kur tas bija noenkurojies, lai kartētu okeāna gultni un veiktu citus pētījumus.

VIDEO: METEORS VIRS TASMANA JŪRAS

https://youtu.be/6znELuKLisI

Meteori ir gaismas parādība, kas rodas, nelielam debess ķermenim nonākot planētas atmosfērā un sadegot tajā.

“Daudzi meteori reiz bija asteroīdi, kas paši pa savu trajektoriju ceļo kosmosā. Šī trajektorija var mainīties, kad tie nonāk Zemes tuvumā, kur tos ietekmē Zemes gravitācijas lauks. Kad tie ienāk mūsu atmosfērā, tie kļūst par meteoriem. Šī ieiešana atmosfērā bieži vien ir ļoti krāšņa,” skaidroja pētnieks Glens Neigls.

Video, kurā redzams meteora sprādziens, ir melnbalts, tomēr pētnieki saka, ka realitātē tas bija zaļš. Lai arī ir vairāki ziņojumi no aculieciniekiem, kas arī redzējuši šo sprādzienu, tomēr iemūžināts fotogrāfijās vai citos video tas nav.




Avots