Bezvēsts prombūtnē esošais bērns atrasts miris; aizturēta bērna māte

Bezvēsts prombūtnē esošais bērns atrasts miris; aizturēta bērna māte
Foto: unsplash.com | Attēlam ir ilustratīva nozīme

15. oktobrī, ap pulksten 19.00 Valsts policija saņēma informāciju, ka tajā pašā dienā no savas dzīvesvietas Ķekavas novadā pazudusi sieviete ar savu gadu veco meitu.



Pēc informācijas saņemšanas Valsts policijas darbinieki nekavējoties uzsāka sievietes un mazgadīgā bērna meklēšanas pasākumus. Apsekojot sievietes dzīvesvietas apkārtni un iespējamās viņas atrašanās vietas, ap pulksten 22.18 Daugavas upes krastā tika pamanīta pazudušajai sievietei piederošā automašīna. Pārbaudot automašīnu, tika konstatēts, ka tajā atrodas pazudusī sieviete stiprā apreibinošo vielu ietekmē. Turpinot meklēšanas pasākumus, aptuveni 40-50 metru attālumā no automašīnas, upē netālu no krasta līnijas tika atrasts 2019.gadā dzimuša bērna līķis.

Aizdomās par iespējamo noziedzīgo nodarījumu aizturēta bērna māte.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos pēc Krimināllikuma 117.panta 2. punktā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm, par kuru likums paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Rīt, 17. oktobrī tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa – apcietinājums piemērošanu minētajai sievietei. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.




Avots