Karstuma dēļ, valstī līdz pirmdienai izsludināts dzeltenā līmeņa brīdinājums

Foto: vestipk.ru

Ceturtdienas rītā mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, mākoņainākais laiks ir valsts ziemeļos, saulainākais – dienvidos, liecina meteoroloģiskā informācija.



Nav nokrišņu. Galvenokārt pūš lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no +9,0 grādiem Bauskā līdz +17,2 grādiem Ainažos un +18,6 grādiem Liepājas ostā.

Deviņos rītā visā valstī gaidāmi +15..+19 grādi.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, lēns dienvidu vējš, gaisa temperatūra saullēktā +10 grādi lidostā un +14 grādi centrā.

No ceturtdienas līdz pirmdienai, 10.augustam, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludinājis dzeltenā līmeņa brīdinājumu par karstumu.

Brīdinājumā teikts, ka 6.augustā vēl tikai vietām – galvenokārt Kurzemē – gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27 grādiem, bet turpmākajās dienās līdz 10.augustam jau lielā valsts daļā gaiss sakarsīs līdz +27..+30 grādiem. Rīgā ceturtdien un piektdien spēkā brīdinājums par gaisa temperatūras paaugstināšanos līdz +27..+28 grādiem.

Ceturtdien Latvijā būs visai daudz mākoņu, dienas otrajā pusē to kļūs mazāk un saule spīdēs spožāk, prognozē sinoptiķi. Nav gaidāmi nokrišņi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš, Latgalē – lēns rietumu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21..+27 grādiem.

Rīgā atbilstoši “Global Forecast System” prognozei mākoņi klās debess lielāko daļu, pēcpusdienā debesis pamazām skaidrosies un, pūšot lēnam līdz mērenam dienvidrietumu vējam, gaiss sasils līdz +26 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons ar centru Lietuvā. Atmosfēras spiediens turpina paaugstināties, ceturtdienas rītā Latvijā tas ir 767-769 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien saskaņā ar LVĢMC datiem bija no +19,5 grādiem Liepājā līdz +24,2 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.augustā bija +40..+41 grāds Portugālē, Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu +1 grāds Zviedrijas ziemeļos.




Avots

Dalies: