ASV visās malās parādījušās mistiskas ķīniešu sēklu paciņas

ASV visās malās parādījušās mistiskas ķīniešu sēklu paciņas
FOTO: Reuters/ScanPix

Vairāki duči ASV štatu ziņojuši par mistiskām sēklu paciņām no Ķīnas, kas pēkšņi parādījušās visās malās. Varas iestādes iesaka cilvēkiem šīs sēklas labāk nestādīt, jo no tām var izaugt invazīvi augi.



ASV Lauksaimniecības departaments paziņoja, ka noslēpumainās sēklu paciņas parādījušās vismaz 27 ASV štatos, tāpēc visiem, kas ar tām saskārušies, iesaka nekavējoties ziņot vietējām varas iestādēm.

FOTO: EPA/Scanpix

“Lūdzu, saglabājiet šīs sēklas un to iepakojumu, ieskaitot adreses uzlīmi, līdz kāds no Lauksaimniecības departamenta ar jums sazināsies un nodos tālākas instrukcijas. Nekādā gadījumā nestādiet šīs nezināmās izcelsmes sēklas,” ASV iedzīvotājus paziņojumā brīdināja Dzīvnieku un augu veselības inspekcijas dienests.

Eksperti domā, ka šīs sēklas ir zināma veida krāpšana, kad patērētājam tiek nosūtītas sēklas, bet kompānija pēc tam izveido pozitīvas atsauksmes par savu produktu. Tiesa, šīs sēklas var kļūt par ekoloģisku katastrofu.

“Invazīva augu suga varētu neizklausīties pārāk biedējoši, tomēr šie mazie iebrucēji var iznīcināt Teksasas agrikultūru,” rakstīja Teksasas lauksaimniecības komisārs Sids Millers.

Zinātnieki tam piekrīt, tāpēc ASV pastāv tik stingri augu un citu organisku materiālu importēšanas noteikumi.



Avots

Dalies: