Aizkustinoši! Miljoniem iedzīvotāji pasaulē sajūsmā par medmāsu, kura Beirūtas sprādziena laikā izglāba trīs jaundzimušos

Foto: Bilal Jawich/Xinhua/Getty Images

Visa pasaule šobrīd seko līdzi Beirūtā notiekošajam, kad otrdien eksplodēja 2750 tonnas lauksaimniecības mēslojuma amonija nitrāta, kas sešus gadus glabājās kādā ostas noliktavā.



Starp tūkstošiem ievainoto, glābšanas darbiem un neskaitāmām izpostītām ēkām, kas šausmina un biedē, fotogrāfs Bilals Javičs pamanīja un pasaulei parādīja arī neticami skaistu un godājamu mirkli – fotogrāfiju, kurā kāda medmāsa no vietējās slimnīcas izglābj trīs jaundzimušus bērniņus, raksta CNN.

“Es sekoju dūmiem, līdz sasniedzu Beirūtas ostu,” fotogrāfs teica, skaidrojot, ka “profesionālā intuīcija” viņu aizveda arī uz Al Roumas slimnīcu Ašrafijas apgabalā. Šī teritorija bija izpostīta.

“Es biju pārsteigts, kad redzēju medmāsu, kas tur trīs jaundzimušos,” Javičs stāstīja.

“Viņa bija mierīga – kā nesamērojams pretstats visapkārt notiekošajam. Turpat blakus gulēja miruši un ievainoti cilvēki.

Tomēr medmāsa izskatījās tā, it kā viņai piemistu slēpts spēks, kas dod paškontroli un spēju izglābt šos bērnus,” sacīja Javičs. “Ir cilvēki, kuri izceļas un parāda sevi pavisam citā gaismā šādos traģiskos, tumšos un briesmīgos apstākļos. Šī medmāsa bija viena no varonēm!”




Avots