No Latvijas ūdeņiem izcelts kārtējais noslīkušais

No Latvijas ūdeņiem izcelts kārtējais noslīkušais
FOTO: Pixabay

Aizvadītajā diennaktī no kādas Latvijas ūdenstilpes izcelts kārtējais noslīkušais cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).





Visu brīvdienu laikā no ūdenstilpēm Latvijā izcelti divi bojāgājuši cilvēki: vienu bojāgājušo izcēla no upes Dobelē, bet otru – Ērgļu novadā no ezera.

Kopumā šogad Latvijā reģistrēts jau 31 noslīkušais.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 39 ugunsgrēki, kuros cilvēki necieta. Trešdaļā gadījumu tika dedzināta pērnā zāle. VUGD darbinieki 12 reizes devušies palīgā iedzīvotājiem glābšanas darbos, bet 13 izsaukumi novērtēti kā maldinājumi.

Šonakt ap plkst.4 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķeguma novada Birzgales pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva mūra ēkas jumts un starpstāvu pārsegums 200 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks.

Svētdien ap plkst.22 tika saņemts izsaukums Jelgavā, kur dega saimniecības ēka 115 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts nepilnu četru stundu laikā.

Kopumā šajā gadā ugunsgrēkos Latvijā ir gājuši bojā 39, bet cietuši – 105 cilvēki.



Avots: tvnet.lv