“Zinājām, ka viņa vairs neatgriezīsies pie mums.” ASV ar Covid-19 mirusi piecus gadus veca meitene

“Zinājām, ka viņa vairs neatgriezīsies pie mums.” ASV ar Covid-19 mirusi piecus gadus veca meitene
Ilustratīvs attēls
FOTO: pexels.com

ASV Mičiganas štatā ar Covid-19 mirusi piecus gadus veca meitene, ziņo portāls “People”.





Piecus gadus vecā Skailara Herberta ir pirmais bērns un jaunākais cilvēks, kurš miris Mičiganas štatā ar Covid-19.

Meitenīte slimnīcā atradās jau kopš 29. marta. Viņas vecākiem nācās pieņemt ļoti sarežģītu lēmumu – atļaut ārstiem atvienot Skailaru no mākslīgā plaušu ventilācijas aparāta.

Papildus Covid-19 vīrusam meitenei bija attīstījies meningoencefalīts, kas ir smadzeņu iekaisums.

“Mums bija jāpieņem ārkārtīgi smags lēmums un jāatvieno Skailara no ventilācijas aparāta. Viņas atveseļošanās progress bija apstājies. Ārsti teica, ka viņa, iespējams, jau esot mirusi smadzenēs. Mēs zinājām, ka viņa vairs neatgriezīsies pie mums,” sacīja Skailaras māte Lavondrija Herberta.

23. martā Lavondrija un viņas vīrs Ebijs devās pie pediatra, kurš meitenei izrakstīja antibiotikas un konstatēja iekaisumu kaklā. Medikamenti nelīdzēja un Skailara turpināja sūdzēties par galvassāpēm.



Vecāki nolēma meiteni aizvest uz neatliekamo medicīnisko palīdzību, jo meitene sākusi paniski raudāt. Tur atklājās, ka meitene ir inficējusies ar Covid-19.

Skailara no slimnīcas tika izrakstīta dienu vēlāk, bet tad Covid-19 simptomi sāka parādīties viņas tēvam. Ebijam Covid-19 tests uzrādīja nepārliecinošu rezultātu.

“Viņa atkal sāka sūdzēties par galvassāpēm un tad vienkārši izvēmās,” sacīja Skailaras māte.

Kad meitene atkārtoti tika nogādāta slimnīcā, viņai konstatēja meningītu. Slimnīcā Skailaras veselības stāvoklis strauji pasliktinājās un viņa tika pieslēgta pie plaušu ventilācijas aparāta.

“Skailara bija tas bērns, kurš varēja vienkārši pieskriet tev klāt un samīļot. Viņai nebija svarīgi tas, ko viņa darīja, jo Skailara 20 reižu dienā teica, ka mīl mani,” atminējās meitenes māte.

“Bērna zaudēšana jebkurā gadījumā ir liela traģēdija. Mēs esam salauzti, jo Covid-19 laupīja mūsu meitas dzīvību,” rakstīja Beumontas slimnīca savā paziņojumā.



Avots: tvnet.lv

Leave a Reply