VIDEO: Latgales mežā manīta sarkana čūska! Zoologi izbrīnā: kaut kas tāds redzēts pirmo reizi


Lielu ievērību internetā izpelnījies Elmāra Mizovska uzfilmētais video, kurā kādā Latgales mežā redzama lodājam čūska spilgtā kaparsarkanā krāsā. Pats video autors vēl nav atklājis, kurā mežā nofilmējis reto īpatni, bet Latvijas zoologi nespēj brīnīties – kaut kas tāds Latvijā redzēts pirmo reizi!





Viens no pieredzējušākajiem Latvijas dabas pētniekiem, zoologs Vilnis Skuja Jauns.lv neslēpa savu pārsteigumu par dīvaino čūsku: “Domāju, ka tas ir zalktis. Vai nu izmucis no kādas eksotisko dzīvnieku kolekcijas, vai arī nokrāsots. Šādā krāsā viņu, piemēram, ar krāsas baloniņu, ar kuru mežā marķē kokus, varēja nokrāsot kāds mežstrādnieks”.

Savukārt Latgales zooloģiskā dārza vadītājs Mihails Pupiņš izteica šādu versiju: “Viens no variantiem varētu būt, ka tas ir mūsu pašu zalktis, bet ļoti netipiskā krāsā, tādu redzu pirmo reizi. Teorētiski varētu būt, bet Latvijā čūska šādā krāsā nav redzēta. Tāpat čūsku dabā varētu būt palaidis kāds eksotisko dzīvnieku kolekcionārs vai turētājs – nopircis kaut kur Vācijā šādu čūsku, un tagad viņam tā apnikusi”.





Avots: kasjauns.lv