Pēdējās diennakts laikā inficēšanās ar Covid-19 Latvijā apstiprināta vēl 9 cilvēkiem

Pēdējās diennakts laikā inficēšanās ar Covid-19 Latvijā apstiprināta vēl 9 cilvēkiem
Aizvadītās diennakts laikā veikti 1304 izmeklējumi, kas ir būtiski vairāk nekā diennakti iepriekš, kad tika veikti 787 testi. (Foto: Sergei Fadeichev/TASS/All Over P/ Vida Press)

Pēdējās diennakts laikā Latvijā reģistrēti deviņi ar Covid-19 saslimušie, kamēr kopumā līdz šim konstatēti 748 Covid-19 pacienti, liecina Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) apkopotā informācija.





Aizvadītās diennakts laikā veikti 1304 izmeklējumi, kas ir būtiski vairāk nekā diennakti iepriekš, kad tika veikti 787 testi. Kopš Covid-19 parādīšanās Latvijā kopumā veikti 37 972 šīs slimības testi.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pēdējās diennakts laikā slimnīcās ievietoti divi pacienti, savukārt kopumā stacionēti ir 43 pacienti, no kuriem 40 pacienti ir ar vidēji smagu, bet trīs pacienti ar smagu slimības gaitu. Līdz šim kopumā no stacionāra izrakstīti 67 pacienti.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis sacīja, ka Lieldienu brīvdienu ietekme uz jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību vēl nav jūtama.

Lai arī pagājušajā nedēļā atklāts mazāks saslimšanas gadījumu skaits nekā nedēļu iepriekš, pēc Dumpja teiktā, “sapriecāties nevar, un nevar teikt, ka problēma ir pazudusi vai atrisināta, jo risks joprojām ir”. Turklāt aug un turpinās augt arī slimnīcās ievietoto pacientu skaits, prognozēja infektologs.

Kopumā Latvijā līdz šim miruši pieci pacienti, kas bija inficējušies ar Covid-19 infekciju, bet par vēl vienu cilvēku, kurš miris ārpus stacionāra, SPKC gaida pataloganatoma slēdzienu, lai noteiktu nāves cēloni.



Avots: kasjauns.lv

Leave a Reply