Kādiem kritērijiem sievietei vajadzēja atbilst Viktorijas laikmetā

Foto: pikabu.ru

Karalienes Viktorijas ēra bija ilgstošs Anglijas pārticības un bagātības laiks, kurā strauji attīstījās tirdzniecība, rūpniecība, zinātne, izglītība un kultūra. Karaliene Viktorija tiek dēvēta par ”Eiropas vecmāmiņu”, jo visi viņas 9 bērni un 42 mazbērni bijuši caur radniecības un laulības saitēm piederīgi visu Eiropas valstu karaļnamiem. Korsetēs iežņaugtās un krinolīnā tērptās 19. gs. dāmas sekoja dažādām vadlīnijām, lai atbilstu Viktorijas laika skaistuma etaloniem. Lasi dažas no norādēm!





1. Daiļās dāmas bija iežņaugtas korsetēs, un “pareizs” vidukļa apkārtmērs bija 47 – 55 cm. Kopš mazām dienām dāmas žņaudzās korsetēs (tās bija gatavotas no vaļu ūsām un metāla stieplēm), bet uzcītīgākās pieprasīja, lai viņām izzāģē pāris ribas.

2. Viktorijas laikmeta sievietēm bija paraža veidot rotas no mirušo tuvinieku matiem.

3. Turīgākās dāmas varēja atļauties vannoties pāris reizes mēnesī, kamēr nabadzīgās šo ekstru varēja atļauties reizi gadā.

4. Viktorijas laikmetā par sievietes dižciltību un grāciju liecināja bāla āda, tāpēc daiļā dzimuma pārstāves izmēģināja visu – svina bāzes krāsas, indīgus krēmus un talku.

5. Tika uzskatīts, ka sejas krāsas lieto prostitūtas, tāpēc augstākās sabiedrības dāmas izvairījās no tām. Tomēr tā bija tikai teorija, jo realitātē dāmas nedaudz aizrāvās ar kosmētiku.



Avots: pikabu.ru

Dalies:

Leave a Reply