Gaidāmās vētras dēļ Latvijā spēkā oranžais brīdinājums

Gaidāmās vētras dēļ Latvijā spēkā oranžais brīdinājums
Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ceturtdien visā Latvijā, izņemot Kurzemi, spēkā sinoptiķu izsludinātais oranžā līmeņa brīdinājums par stipru vēju.





Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) brīdina, ka priekšpusdienā teritorijas lielākajā daļā rietumu, ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 metriem sekundē, bet pēcpusdienā vietām Latvijā – tai skaitā galvaspilsētā – vēja brāzmas sasniegs 25 metrus sekundē.

Oranžās krāsas brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami.

Tiek prognozēta salīdzinoši reta laika parādība, kas var radīt postījumus un zaudējumus. Iedzīvotājiem jābūt modriem un jāinteresējas par jaunākajām laika prognozēm, kā arī jāapzinās riski un jāseko līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas, piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldība.

LVĢMC norāda, ka vēja nolauzti koki, nenostiprināti priekšmeti vai atlūzas var radīt bojājumus un postījumus. Iespējami elektroapgādes traucējumi.

Daudzviet valstī gaidāmi arī nokrišņi – pārsvarā neliels lietus. Saulainākā diena būs Kurzemē. Maksimālā gaisa temperatūra +6..+11 grādi.

Rīgā nedaudz īslaicīgi līs un uzspīdēs saule.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 25-27 metriem sekundē un maksimālā gaisa temperatūra būs +8..+9 grādi.

Vakarā vējš pierims.

Laikapstākļus nosaka ciklons, kas no ziemeļrietumiem uz dienvidaustrumiem virzās pāri Igaunijai. Atmosfēras spiediens Vidzemes ziemeļos pazeminājies līdz 742 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.



Avots: la.lv

Leave a Reply