Vjetnamā slimnīcā ar Covid-19 nonācis tūrists no Latvijas

Vjetnamā slimnīcā ar Covid-19 nonācis tūrists no Latvijas
Ilustratīvs attēls
Foto: SCANPIX/EPA/LET

Šodien Vjetnamā pozitīvs Covid-19 testa rezultāts konstatēts kādam tūristam no Latvijas, vēsta Vjetnamas mediji.



Saskaņā ar Vjetnamas mediju sniegto informāciju 33 gadus vecais tūrists no Latvijas 8. martā kopā ar sievu, lidojot ar “Turkish Airways” no Spānijas, bija ieceļojis Hošiminā, no kuras tālāk ceļotāji devušies uz Fukuoku salu, kur abi uzturējās līdz 13. martam.

Pēc tam tūristi no Latvijas devās atpakaļ uz Hošiminu.

Kā vēsta Vjetnamas mediji, 33 gadus vecajam tūristam tests tika veikts 14. martā.

Patlaban pacients atrodas Hošiminas slimnīcā Vjetnamā, savukārt viņa sieva ir pašizolējusies, gaidot sava testa rezultātu.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem Vjetnamā patlaban esot reģistrēti 56 Covid-19 gadījumi.

Kā vēstīts, no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Civid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma, ka 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

Papildus sestdien notikušajā Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē ir nolemts, ka no šī gada 16.marta pirmsskolas izglītības iestādēm un iestādēm, kas nodrošina bērnu uzraudzības pakalpojumu, jānodrošina dežūrgrupu darbība, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu pirmsskolas pakalpojumu sniegšanu vecākiem, kas paši nevar nodrošināt bērnu pieskatīšanu.



Avots: la.lv

Leave a Reply