Jaunākā prognoze – brīvdienās +15; nākamnedēļ sniegs

Jaunākā prognoze – brīvdienās +15; nākamnedēļ sniegs
Foto: LETA

Tuvākajās dienās būs sauss un pavasarīgi silts laiks, bet, sākot ar svētdienu, laika apstākļi būtiski mainīsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.



Piektdien un sestdien laika apstākļus turpinās noteikt anticiklons – būs sauss, lielākoties saulains laiks un termometra stabiņš daudzviet pakāpsies līdz +11…+15 grādu atzīmei, bet jau svētdien Latvijas teritorijai pietuvosies jauns ciklons, kas atnesīs nokrišņus un brāzmainu vēju, kā arī kļūs vēsāks.

Piektdien un sestdien bieži spīdēs saule, kā arī nokrišņi nav gaidāmi. Dominēs lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš. Dienas laikā gaiss iesils līdz +10…+15, bet nakts un rīta stundās gaisa temperatūra būs 0…-6 grādu robežās.

Svētdien teritorijai pietuvosies jauns ciklons, līdz ar to mākoņu daudzums palielināsies un vietām austrumos nedaudz snigs, bet pirmdien jau teritorijas lielākajā daļā gaidāms slapjš sniegs, sniegs.

Svētdien pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, vējš, kas pirmdien iegriezīsies no rietumu puses, piekrastes rajonos brāzmās sasniedzot 15 m/s.

Otrdien nokrišņi mitēsies, bet jūras piekrastē dienvidu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20 m/s. Ieplūstot aukstākai gaisa masai, gaisa temperatūra šajās dienās nepārsniegs 0…+4 grādus.

No nedēļas vidus bieži būs nokrišņi – gan lietus, gan sniegs. Dažviet izveidosies arī vairākus centimetrus bieza sniega kārta. Tāpat gaidāms brāzmains vējš – pēc pašreizējām prognozēm nedēļas otrajā pusē daudzviet vēja brāzmas pastiprināsies līdz pat 20-24 m/s. Dienas laikā gaisa temperatūra saglabāsies 0…+6° robežās, bet naktīs daudzviet termometra stabiņš noslīdēs līdz -1…-4 grādi, prognozē sinoptiķi.



Avots: delfi.lv