Gulēt atsevišķi, bet neatsvešināties: laulāto pieredze

Vai lēmums gulēt atsevišķās istabās ir pirmais solis uz šķiršanos? (Foto: Unsplash)

Lai labi justos, viens no priekšnoteikumiem ir labs miegs. Ko darīt situācijās, ja laulātais krāc, grozās miegā vai kā citādi traucē gulēt? Vai lēmums gulēt atsevišķās istabās ir pirmais solis uz šķiršanos?

Regulāra modināšana nakts vidū krākšanas dēļ

Kāds vīrietis, kurš vēlējies palikt anonīms, Huffpost.com dalījies savā pieredzē, apgāžot stereotipu, ka gulēšana atsevišķi var sagraut laulību.



Viņš pastāstījis, ka nakts vidū sieva regulāri viņu modinājusi un grozījusi, lai viņš pārstāj krākt. Šādi neviens no viņiem nav spējis izgulēties.

Kad par šādu soli uzzinājuši viņu draugi, tad nosodoši likuši saprast, ka viņi tā nekad nedarītu. Lai arī varētu šķist, ka gulēšana atsevišķās istabās var ietekmēt intimitāti abu starpā, vīrietis apgalvo, ka seksuālās attiecības tagad esot pat uzlabojušās. Viņaprāt, svarīgākais ir labi izgulēties, lai produktīvi varētu sākt jaunu dienu. Ja pāris regulāri ir neizgulējies un kašķīgs, tad ir lielāka iespēja sabojāt savstarpējās attiecības, nekā guļot atsevišķi.

Foto: unsplash.com

Vairāk samīļot, sabučot un noglāstīt

Grāmatas “Sleeping apart not falling apart” autore Dženifera Adamsa (Jennifer Adams) norāda, ka izgulēšanās ir ļoti svarīga. Iemesli, kādēļ pāri izvēlas gulēt atsevišķi ir dažādi. Reizēm partneriem nesaskan ķermeņa temperatūras. Kad viens vēlas gulēt pie atvērta loga, bet otram ir auksti, tad rezultātā neviens nav izgulējies. Tas pats attiecas uz situācijām, kad partneriem ir dažādi miega režīmi. Ja viens ceļas agri, bet otrs vēlu iet gulēt, tad šāds režīms abiem var izraisīt trauslu miegu.

Ilgstoši šādas situācijas patiesi varot ietekmēt pašsajūtu un garastāvokli. Ja emocionālajā plānā attiecībās viss ir kārtībā, tad pāri no lēmuma gulēt atsevišķi varot tikai iegūt. Svarīgi esot abiem izrunāties, ka tas tiek darīts praktisku iemeslu dēļ.

Laulību un ģimenes terapeite Bekija Vetstone (Becky Whetstone) gan aicina lūkoties pēc risinājumiem. Viņa norāda, ka, piemēram, krākšanas vai trausla miega gadījumos var iesaistīt medikamentus vai terapijas.

Arī vīriešu terapeits Kurts Smits (Kurt Smith) pauž viedokli, ka gulēšana kopā veido saikni un tuvību, pat ja netiek runāts par seksuālajām attiecībām. Viņš atklājis kādu savas prakses konsultācijas saturu, kurā pāris atzinis, ka pēc lēmuma gulēt atsevišķi esot emocionāli atsvešinājušies. Viņi labi izguļoties un arī seksuālajā ziņā viss esot kārtībā, tomēr jūtot lielāku atsvešinātību. Šādiem pāriem Smits aicina vairāk ieviest savā ikdienā brīžus, kad partneris tiek samīļots, sabučots un noglāstīts. Tieši šāda tuvība patiesi varot aizstāt saikni, kas tiek zaudēta, guļot atsevišķās gultās.



Avots: kasjauns.lv

Leave a Reply