Basketbola leģenda Maikls Džordans aizkustinājis klātesošos Braienta piemiņas pasākumā

Basketbola leģenda Maikls Džordans aizkustinājis klātesošos Braienta piemiņas pasākumā
Reuters / Scanpix /LETA

Leģendārasi basketbolists Maikls Džordans publiskajā piemiņas pasākumā, kurā pieminēja traģiskajā helikoptera avārijā bojā gājušo Kobi Braientu, aizkustinājis klātesošos ar runu, vēsta “E!”.



57 gadus vecais Maikls Džordans ar asarām acīs sniedza runu, dēvējot Braientu par savu “dārgo draugu” un “mazo brāli”.

Savā runā Džordans uzsvēra, cik ļoti pagodināts jūtas, ka Braienta atraitne un ģimene ļāvuši viņam uzstāties. “Viņš gribēja būt vislabākais basketbolists un, iepazīstot viņu tuvāk, es gribēju būt vislabākais lielais brālis,” izteicies Džordans. Viņš uzsvēra, ka Braients vienmēr esot centies būt labāks cilvēks.

Jāatzīmē, ka Džordans spējis arī nedaudz pajokot, sakot, ka viņa asarām klātā seja noteikti kļūs par vēl vienu tā dēvēto “mīmu” (meme).

Runas nobeigumā Džordans uzsvēra, ka mums visiem jācenšas dzīvot šim mirklim.

Jau vēstīts, ka traģiski bojā gājušais basketbolists Braients un viņa meita tika godināti pirmdien, 24.februārī Losandželosā esošajā “Staples” centrā, kur notika pasākums viņu piemiņai.

Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 26.janvārī 41 gada vecumā, kad “Sikorsky S-76” helikopters miglainos laika apstākļos avarējis kalnos netālu no Kalabasas pilsētas. Braienta atraitne iesniegusi tiesā prasību pret uzņēmumu, kam pieder helikopters un vēlas saņemt kompensāciju.

Braients ir arī divkārtējs olimpiskais čempions, izcīnot zelta medaļas ar ASV valstsvienību 2008.gada Pekinas un 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Leģendārais basketbolists karjeru noslēdza 2016.gada 13.aprīlī, kad uzvarā pār Jūtas “Jazz” guva 60 punktus.



Avots: nra.lv

Leave a Reply