Apple Find My lietotne palīdzējusi izsekot zagļus traģiskā zādzībā

Kādā auto pakaļdzīšanās gadījumā Austrālijā, kurā divi mājas aplaupītāji bēga no policijas, tika izmantota Apple lietotne “Find My” nozagtajā iPad, lai identificētu ar kādu auto pārvietojas un kur dodas zagļi.



Viss incidents sākās ar mājas aplaupīšanu, pēc kuras tās īpašnieks, izmantojot lietotnes iespējas pats devās pakaļ zagļiem, kuri brauca ar tam piederošo Mitsubishi automašīnu. Pēcāk iesaistījās policija, kura lūdza mājas īpašniekam apturēt savu pakaļdzīšanos, pārņemot darbu savās rokās. Tika izmantota palīdzība no gaisa, kā arī atkal ieslēgta meklēšanas iespēja iPad, jo zagļi bija pamanījušies nomainīt automašīnas, un ceļā devās ar Toyota markas auto.

Policija varēja izmantot “Find My” lietotnes iespējas, jo tajā ērti iespējams nomainīt Apple ID datus, pēc kuriem tad attiecīgi var izsekot īpašniekam piederošās ierīces.

Pakaļdzīšanās turpinājās 2 stundas līdz beidzās ar letālu iznākumu, kurā zagļi ar aptuveni 100 km/h lielu ātrumu ietriecās smagajā automašīnā un notikumu vietā mira. Kaut arī beigas ir nepatīkamas, šis ir vēl viens piemērs kā šāds meklēšanas serviss un kaut kur tuvumā esoša elektroniskā ierīce spēj palīdzēt noziegumu atklāšanā.

Lietotne Find My parādījās jaunākajā iOS 13 Apple iPhone operētājsistēmā, nomainot iepriekš labi zināmot Find My iPhone. Jaunā versija piedāvā plašākas un ērtākas iespējas izsekot līdz visām savām Apple ierīcēm, kā arī dalīties ar savu lokāciju.



Avots: kursors.lv

Leave a Reply