Uzlabotais Tesla Model S spēs nobraukt vairāk nekā 600 km ar vienu uzlādi

Uzlabotais Tesla Model S spēs nobraukt vairāk nekā 600 km ar vienu uzlādi

Teslas mājaslapa atjaunojusi datus par jaunākajiem Tesla Model S un X, no kuriem pirmais jau spēs nobraukt vairāk nekā 600 km kā liecina kompānijas Eiropas lapa, kurā Long Range modeļa nobraukums ir 610 km (390 jūdzes). Kas jau ir nopietns arguments pret mums ierastajām bažām saistībā ar elektroauto nobraukumu.

Parēķinot matemātiski, tad jau 2019. gada Model S bijis spējīgs nobraukt 600 km, jo iepriekšējam modelim paredzētais attālums bija 373 jūdzes, kas ir 600 km (pieņemot attiecību 1:1,609). Attiecīgi 390 jūdzēm sastādot 627 km, bet šie ir mani personīgie aprēķini. Katrā ziņā atškirība nav liela, bet zīmīgi ir tieši sasniegtā 600 km robeža.

Viens no iemesliem kāpēc izdevies palielināt esošo nobraukumu ir jauna dizaina diski, kuri ir vēl aerodinamiskāki. Par vēl papildus 20-30 km uzlabojumu varētu būt parūpējušies kādi sistēmas uzlabojumi, kas vienkārši padarījuši mašīnu efektīvāku, jo tā tas notiek ar Teslas automāšinu, kuras programmatūras atjauninājumi spēj to padarīt labāku. Saistībā ar šo varētu būt uzlabota arī piedziņas sistēmas efektivitāte, taču nav pieejama precīza informācija par izmaiņām, neskaitot jaunos diskus. Tiesa jaudīgākais Performance modelis gan nav saņēmis lielāku nobraukumu, kā arī joprojām tiek gaidīts Model S ar 3 motoriem, kas to padarīs ļoti ātru.

Lielākā Teslas automašīna Model X saņēmusi pat 23 jūdžu (37 km) pagarinājumu no 328 līdz 351 jūdzei. Eiropas lapā norādītais attālums ir 507 km (pēc maniem aprēķiniem ~565 km), kas gan ir pietiekami liela neprecizitāte, bet noteikti jāuzticas auto ražotāja datiem. Šie aprēķini veidoti ilustratīvi, jo nebija iespējams precīzi atrast 2019. Gada modeļu nobraukuma informāciju tieši Eiropas tirgum. Salīdzinājumam lētākā Model 3 efektīvākā versija ar lielāko bateriju šobrīd spēj nobraukt 560 km.

Lielākais pārsteigums šajā ir tas, ka Igaunijai ir savs oficiālais veikals caur Teslas mājaslapu, kurš nav nevienai citai Baltijas valstij, kas teorētiski ļauj mums iegādāties to bez starpniekiem.

Avots: kursors.lv

Leave a Reply