Jaunajam koronavīrusam piešķirts oficiāls nosaukums – “Covid-19”

Jaunajam koronavīrusam piešķirts oficiāls nosaukums – “Covid-19”
ZUMAPRESS

Pasaules Veselības organizācija (PVO) otrdien paziņojusi, ka 31. decembrī Ķīnā pirmo reizi konstatētā jaunā koronavīrusa oficiālais nosaukums būs “Covid-19”.

“Mums tagad ir vārds jaunajai slimībai, un tas ir “Covid-19″,” žurnālistiem Ženēvā pavēstīja PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss, piebilstot, ka “co” apzīmē “korona”, “vi” – “vīruss”, bet “d” – “slimība” (no angļu “disease”).

Saskaņā ar PVO, Pasaules Dzīvnieku veselības organizācijas un Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas vadlīnijām jaunā vīrusa nosaukums nedrīkst saturēt nekādas atsauces uz konkrētu ģeogrāfisku vietu, dzīvnieku vai tautu.

Gebreiesuss arī norādīja, ka pastāv “reālistiskas izredzes” apturēt bīstamo vīrusu, kura upuru skaits jau pārsniedzis 1000.

“Ja mēs veiksim ieguldījumus tagad (..), mums ir reālistiskas izredzes apturēt šo infekcijas uzliesmojumu,” uzsvēra PVO vadītājs.

Kā iepriekš vēstīts, PVO ģenerāldirektors otrdien brīdinājis, ka jaunais koronavīruss ir ”ļoti nopietns drauds” pasaulei.

Kopš 31. decembra, kad Ķīnā pirmo reizi tika identificēts jaunais koronavīruss, Ķīnā ar to inficējušies jau vairāk nekā 42 600 cilvēku un miruši vairāk nekā 1000.

Foto: Koronavīrusa izplatība Ķīnā

Avots: nra.lv

Leave a Reply