Francūži izstrādājuši elektroauto paredzētu piekabi – ģeneratoru

Francūži izstrādājuši elektroauto paredzētu piekabi – ģeneratoru

Francijas jaunuzņēmums EP Tender, kurš pie apvāršņiem ir jau no 2012. gada un līdz šim saņēmis gandrīz 1 miljonu EUR lielas investīcijas, vēlas piedāvāt pie automašīnas piestiprināmu pārvadājamo elektrības ģeneratoru. Gluži kā aiz auto velkot parastu piekabi.

Kompānija uzskata, ka šī ir izdevīga alternatīva, lai palielinātu ar elektroauto nobraucamo attālumu, ļaujot iznomāt šādu pārvadājamo akumulatoru, kas daļēji samazinātu to cenu. Ziņojām, ka Tesla 2020. gada Model S piedāvā ar vairāk nekā 600 km nobraukumu vienas uzlādes laikā, kas vajadzību pēc šādas ierīces strauji samazina. Taču aktīvā lasītāju diskusija ieskicēja šī brīža problēmu Latvijas kontekstā ar uzlādes staciju nepietiekamību, un šāds akumulators spētu iederēties kopējā sistēmā. Jautājums gan ir par reālo darbību un cilvēku vēlmi izmantot šādu risinājumu. Arī Kristaps izmēģinot elektrisko Nissan Leaf dalījās savā pieredzē ar lādēšanu ikdienas apstākļos.



Elektriskais ģenerators šobrīd pieejams ar 34,5 kWh ietilpību, taču EP Tender līdz 2024. gadam cer izveidot 60 kWh ietilpības akumulatoru. Šādas idejas ir nākušas jau iepriekš, taču realitātē ir problēmas gan ar dažādiem bateriju standartiem, gan ar to, ka elektroauto nemaz neļauj uzlādi braucot, kā arī ar drošu risinājumu baterijai, kura visu laiku kratīsies pa ceļam. Attiecīgā produkta svars ir 265 kg. Vienas ierīces cena ir nedaudz virs 10 000 EUR.

EP Tender šobrīd ir uzsākusi sarunas ar autoražotāju Renault, lai izveidotu sadarbību, kurā elektroauto Zoe būs jau aprīkots ar šādu akumulatoru, tādējādi pārdodot risinājumu reizē ar automašīnu.



Varbūt šāda sistēmā ļaus paglābties no šādām situācijām ceļa malā, kad ir pazudusi visa baterijas elektrība…

Avots: kursors.lv

Leave a Reply