Ap 30 cilvēku protestā pie Dānijas Ģenerālprokuratūras iestājušies pret Misānes izdošanu Dienvidāfrikai

Ap 30 cilvēku protestā pie Dānijas Ģenerālprokuratūras iestājušies pret Misānes izdošanu DienvidāfrikaiOtrdien protestā pie Dānijas Ģenerālprokuratūras pret Latvijas pilsones Kristīne Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai (DĀR) pulcējās aptuveni 30 cilvēki, pastāstīja Misānes māsa Mārīte Batraka.

Pēc viņas paustā, ar saukļiem “Neatņemiet bērniem mammu”, “Ievērojiet Dānijas cilvēktiesības” un citiem protestētāji aicināja Dānijas Ģenerālprokuratūru neizdot Misāni DĀR.

Klātesoši esot bijuši arī Dānijas mediji, kuri pēc Batrakas sacītā, ļoti aktīvi sekojot lietai līdzi.

Vaicāta, vai ir kādi jaunumi Misānes lietā, ja neskaita Dānijas lēmumu ļaut Misānei piedalīties gaidāmajā tiesas sēdē 14.februārī, novēršot tiesas izskatīšanu bez viņas klātbūtnes, viņas māsa sacīja, ka nav. Pēc viņas teiktā, izšķiroša būs piektdiena.

Jau vēstīts, ka Dānijas tiesa pagājušajā mēnesī nolēma paturēt apcietinājumā valstī aizturēto Misāni. Tiesas sēdē tika lemts par Misānes paturēšanu apcietinājumā vai atbrīvošanu, jo DĀR nebija viņu pārņēmusi iepriekš noteiktajā 30 dienu termiņā.

Sievietes pārstāvji apgalvoja, ka tiesa sākotnēji nolēma Misāni atbrīvot, taču Dānijas prokuratūra nekavējoties cēla pretprasību. Dānijas prokuratūra argumentējusi savu rīcību ar to, ka DĀR ir garantējusi Misānei vietu cietuma kamerā kopā ar 18 citām ieslodzītajām, kur viņai būtu nodrošināti 4,4 kvadrātmetri personīgās telpas.

Pēc Misānes pārstāvji stāstītā, Dānijas prokuratūra patlaban “ar visiem iespējamiem līdzekļiem mēģina panākt, lai Misāni izdotu Dienvidāfrikai”. Ņemot vērā minēto, no 8.februāra Misāne apcietinājuma vietā sāka badastreiku. Tā mērķis ir pievērst uzmanību Eiropas Savienības (ES) pilsoņu tiesībām, kas aizliedz izdošanu uz trešajām pasaules valstīm.

Dānija ir atlikusi Latvijas pilsones Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikai, informēja Misānes māsa Mārīte Batraka.

Dānijas prokuratūra iepriekš bija informējusi Misānes pārstāvjus, ka sievieti plānots izdot DĀR 12.februārī, kur viņai draud 15 gadu cietumsods par pašas bērna nolaupīšanu un citām apsūdzībām. Izdošana bija plānota divas dienas pirms Dānijas apgabaltiesā 14.februārī paredzēts pieņemt lēmumu par Misānes iespējamo atbrīvošanu.

Avots: kasjauns.lv

Leave a Reply