Hitlers dusmojas par Deglava tilta slēgšanu

Šonedēļ satiksmei tika slēgts Augusta Deglava ielas pārvads, kas rīdziniekiem sarežģījis dzelzceļa šķērsošanu, radot pamatīgus sastrēgumus galvaspilsētā. Lielo ažiotāžu pamanījuši arī interneta jokdari, kuri par to izveidojuši asprātīgu video.

Īpašu ievērību jokdaru vidū izpelnījusies 2004. gada filmas “Sakāve” (“Downfall”), kas stāsta par nacistiskās Vācijas līdera Ādolfa Hitlera pēdējām dienām Otrā pasaules kara noslēgumā, 1945. gada aprīlī, aina, kurā viņš izgāž niknumu uz padotajiem.

Tīmeklī klīst neskaitāmi video, kuros filmas aina papildināta ar asprātīgiem subtitriem par sabiedrībā aktuāliem notikumiem. Un nu jokdaru uzmanību izpelnījusies arī Augusta Deglava ielas pārvada slēgšana.

Jokdaru radītajā video Hitlers ir neizpratnē, kā tas iespējams, jo objekts bija perfektā stāvoklī. Nils Ušakovs personīgi fīreru informējis, ka tilta plaisām ir vien dekoratīva nozīme. Viņš netaisās sēdēt divas stundas sastrēgumā Ieriķu ielā vai arī apbraukt pusi Rīgas, lai tiktu pilsētas centrā. Tāpat Hitlers spriež, kas būs nākamais, ko Rīgā slēgs.

Hitlers atklāj, ka Deglava tilts ir viņa mīļākais tilts – ar skaistu skatu abos virzienos, un pauž cerību, ka to ātri salabos.

Video: Tomas Polakens